Stammefolk kommer til tro på Andaman øyene

De nasjonale misjonærene på Andaman øyene hogger seg vei til isolerte stammer langt inne i tette skoger. På tross av frykt for stedets guder, er det mange familier som kommer til tro.

 

Det var i havet rett utenfor Andaman og Nicobar øyene som Tsunamien oppstod i 2005, og den rammet denne øygruppen ekstremt hardt. I tillegg til alle de omkomne var det tusenvis som mistet landsbyene sine og måtte søke tilflukt i flyktningleire. Troens Bevis sine fem misjonærer på denne øygruppen var raske til å hjelpe de overlevende. Slik fikk de også vitne for mange stammefolk som aldri før hadde vært i kontakt med evangeliet.

13 nye menigheter
Troens Bevis sin kontaktperson på øygruppen, Matthew Varughese, forteller at de har startet ett barnehjem for å hjelpe barn som har det vanskelig i de 546 landsbyene som ligger spredt. Nå har de omsorg for 200 barn, og gjennom dem får de god kontakt med mange av landsbyene, og dette har ført til 13 nye menigheter den siste tiden.

Lider på grunn av overtro
De er seks hovedstammer på øygruppen, og mange at dem er så overtroiske og plaget av frykt at de virkelig lider. Andamaneserne tror foreksempel at de døde fortsatt går med klær som de likte mens de levde. Sentineleserne går ikke med annet enn et tørkle rundt hode, hals og armer. Onge folket tilber en gud som de kaller Onkobowkwe, og de sier at han er grunnen til at kvinnene kan føde. Shompen folket veiver med brannfakler rundt barna før de sovner for å beskytte mot onde ånder.

Hogger seg vei gjennom jungelen
De nasjonale misjonærene på Andaman øyene følger en bevisst evangeliserings strategi. Misjonærene får forskjellige områder de er ansvarlige for der de oppsøker stammene langt inne i skogene.  Harinallah landsbyen er ett eksempel på dette. Landsbyen ligger en tre timers gå tur gjennom tett jungel fra nærmeste sted. Mer enn 150 familier bor i denne landsbyen. Annen hver lørdag går to av misjonærene ut til Harinallah og holder møter, og flere av familiene er kommet til tro. For en stund siden fikk de brakt inn ett midlertidig felt sykehus som kunne se til de syke. De forteller at en mann som legen hadde forlatt som død med gulsott ble frisk etter bønn. Dette og andre tegn og under som svar på bønn har gjort sterkt inntrykk på landsbybefolkningen.

Samlet 43 kvinner
En av de andre misjonærene går til landsbyene Chitragude og Amkunj. Han forteller at flere av familiene har begynt å gå på søndagsmøtene, og i februar ble fire av dem døpt.
En kveld da Matthew Varughese var på besøk klarte de å samle 43 kvinner i distriktet til ett møte i Amkunj.
-Gud talte veldig tydelig til hver eneste en av disse kvinnene denne kvelden. I tro kan jeg se at velsignelsene kommer til å flyte i dette området, sier Matthew Varughese.

Troens Bevis støtter per i dag nærmere 800 nasjonale misjonærer i 43 land. Dersom du vil gi en gave til misjonærenes arbeide, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter