Søkende banker på døren i Betlehem

-Hva er nyheten som kommer fra Betlehem nå? Nyheten er at det er håp, ikke i hva vi gjør, men i hva Gud gjør! Vi ser sjelers frelse, en tjeneste i fremgang og en menighet som vokser, skriver Nihad Salman fra Betlehem.

 

Nihad Salman er pastor og en av Troens Bevis sine 12 nasjonale misjonærer som virker i Israel og i de palestinske områdene. Nihad er oppvokst i Betlehem og kom til tro som 10- åring da en kvinnelig tysk misjonær samlet barna til søndagsskole. Han reiste senere til Tyskland og USA for å få seg en teologisk utdannelse, men hele tiden var det klart for han at Gud hadde kalt han til å virke i sin hjemby.

-Men de første årene så jeg ikke noe resultat av arbeidet jeg gjorde og jeg ble veldig motløs og hadde lyst til å gi opp.

I 1998 begynte han å få fast underhold gjennom Troens Bevis, og i løpet av ett år hadde han klart å starte en bibelgruppe med 15 mennesker. Denne gruppen vokste til 60-70 familier og ble grunnlaget for Immanuel Evangelical Church som nå har 250 medlemmer. De driver et utstrakt hjelpearbeid rettet mot Betlehems fattige, og de har også plantet tre menigheter tre andre byer.

Søkende banker på døren
-For noen få dager siden kom en ung mann til meg klokken 11 på kvelden. Han spurte om jeg kunne døpe ham for han ønsket å bli en etterfølger av Jesus. John, som jeg kaller han her, har det siste halvannet året søkt etter å finne Jesus ved å lese Bibelen hele syv ganger. Videre har han prøvd å finne Jesus ved å oppsøke tradisjonelle menigheter, hvor han kjente seg avvist. John kommer ikke fra en kristen bakgrunn. Jeg fikk vite at han hadde reist i over to timer for å treffe meg og jeg opplevde han som en seriøs søkende. Han fortalte meg om sin familie, oppvekst og hvordan han lengtet etter å finne meningen med livet. Jeg fikk fortelle han at Jesus er en stor Gud. Jeg ordnet hotellrom til ham og ba han komme til vår gudstjeneste den neste dagen. Etter møtet sa John at dette var den mest underfulle opplevelsen han hadde hatt. Han fikk her delta i tilbedelse og lovprisning av Jesus på en måte som han opplevde svært positivt. ”Jeg likte det, dette er ekte”, var hans konklusjon.

-Vi tror på en bedre fremtid, en overraskende fremtid, på grunn av det Jesus gjør blant folk i dette området, sier Nihad.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter