Ba for Kongo

I forrige uke deltok Dina-stiftelsen under feiringen av 50-års jubileet for Kongos uavhengighet fra Belgia. På avslutningsbanketten som førstedame Marie Olive Kabila holdt for arrangørstaben, ble Rune Edvardsen bedt om å holde en bønn for Kongo.

Det ble en sterk stund i Kinshasa da Rune Edvardsen la fram presidentparet i bønn til Gud. En bønn om styrke og visdom i deres arbeid for å lede den krigsherjede nasjonen. En tydelig rørt førstedame var i dyp bønn sammen med Rune da han løftet fram landet og ba om forsoning og velsignelse over nasjonen.

Dina-stiftelsen var invitert til Kongos hovedstad for å delta på markeringen av Kongos 50 år med uavhegighet. Stiftelsens engasjement for landet er velkjent i regjeringskretsene i Kinshasa, og nye bånd ble knyttet med myndighetene under jubileet.

Besøkte sin sønn
Med til Kongo var også Mathilde Moland, mor til den fengslede Tjostolv Moland. Med seg til Kongo hadde hun et benådningsbrev hun ønsket å overlevere presidentfruen. Derfor ble det lagt inn en stopp i Kisangani for å besøke ham og kameraten Joshua French som nå har sittet 13 måneder under fryktelige forhold i fengselet i byen.

Medisiner til fengselet
Dina-stiftelsen benyttet sjansen til å bringe inn en lege og medisiner i fengselet, og fikk behandlet over 100 fanger. Et fredsseminar for 200 pastorer og ledere ble også arrangert, der Rune Edvardsen og Roger Kibasomba kjørte opplegget som nå har blitt presentert i mange byer rundt i øst-Kongo.

Fasteaksjon

I Kinshasa ble Rune Edvardsen og Mathilde Moland en del av de offisielle besøkende til jubileet.På nasjonalstadion i Kinshasa holdt presidentfruen en stor markering av en fasteaksjon for Kongo hun har satt i gang. 10 000 mennesker var samlet til talen der hun også kom inn på problematikken med seksuell vold som herjer Kongo. Marie Olive kabila har i lengre tid engasjert seg sterkt i kampen mot de brutale voldtektene som er så utbredt, særlig i øst.
Det var også bakgrunnen for at hun vil treffe Rune Edvardsen og Dina-stiftelsen, som hun ser på som en framtidig partner i dette arbeidet.

Viktig kontakt
Men selve møtet skulle vise seg å drøye ut i tid. For presidentparet hadde et stramt program disse dagene. På selve jubileumsdagen 30. juni var det en stor parade med kongelige og statsoverhoder fra hele verden til stede. Men til slutt fant møtet sted under avslutningsbanketten, og en viktig kontakt for Troens Bevis og Dina -stiftelsen ble etablert på høyeste hold i Kongo, og Mathilde Moland fikk overlevert sitt brev om benådning for sin sønn og hans kamerat.

Lørdag 17. juli kl 1500 kan du høre Mathilde Molands egen historie når hun deltar på Karis misjonsmøte under Sommerstevnet i Sarons Dal.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter