Bønnefestdager under stevnet

– Det er fantastisk at Gud alltid har tid for oss. Han er vår store supporter. Under bønnesamlingene på stevnet vil vi oppmuntre hverandre gjennom Bibelens ord til å ha tro på bønnesvar, for at de kommer, det er helt sikkert, sier stevnets bønnegeneral, Kjell Haltorp.

 

Av Bente Rognmo Thakre

– Det er spesielt to ting som jeg vil at folk skal merke seg. Det ene er at bønn gir fantastiske muligheter, og at Gud bruker bønn til å forandre små og store ting i våre liv, sier Kjell Haltorp, som de siste årene har ledet morgenbønnen under sommerstevnet i Sarons Dal. Bønnesamlingene er populære, og i fjor kom det så mange på dem at samlingene måtte flytte ut i en større hall.

– Jeg begynner med å undervise i 15 minutter for å bygge opp troen. Så ber vi for bønneemner som er kommet inn, og vi kan også be for enkeltpersoner om de ønsker det.
Haltorp forteller at det er mange som ønsker bønn for sine kjære og familie, sykdom og ting i hverdagslivet.

– Bibelen sier ikke at vi skal preke eller vitne uavlatelig. Men den sier at vi skal be uavlatelig. Paulus er for eksempel en av dem som ofte spurte om forbønn, forklarer bønnegeneralen.

Trener «bønnekondisen»
Kjell Haltorp kom til tro som 22-åring og har vært en kristen i over 50 år. Når han blir spurt om hvor lenge han har brent for bønn, svarer han at det er noe som har vokst frem etter hvert.

-Bønn er som kondis. Det nytter ikke å bare lese bøker om trening og hvordan en skal oppnå resultater. En må faktisk begynne å trene, og det er det samme med bønn. Vi må begynne å trene, så får vi bedre bønnekondis etter hvert.

-Men inspirasjonen til å drive på er jo at en ser bønnesvar. En ser at det hjelper. At folk virkelig får svar, at Gud hjelper dem. Så egentlig er en bønneaksjon en hjelpeaksjon. For det er jo det som skjer. Vi hjelper dem som vi ber for, sier bønnegeneralen, og håper at ennå flere vil la seg inspirere av bønnesamlingene under stevnet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter