Den største misjonsutfordring i 2009

Når Rune Edvardsen reiser til India for å holde ny kampanje denne uka regnes India som en av de største misjonsutfordringene på verdensbasis i 2009.

Global matmangel kombinert med økonomiske kriser og naturkatastrofer traff mange kirker spesielt hardt i 2008, men den største utfordringen møtte nok de troende i India.
Opptøyer i hele landet fikk en høy pris for den indiske kirken. Selv om de kristne i India ikke er fremmede for forfølgelse, så har de i løpet av de siste seks månedene opplevd den hardeste prøvelsen i sin 2000 års historie, sier talspersonen for Martyrenes Stemme i Canada, Glenn Penner.

Hevnaksjoner
Uroligheter og sterke hevnaksjoner for mordet på en hindu leder i august kostet hundrevis av kristne livet. Uroen forsatte å spre seg, og hjem, kirker og skoler tilknyttet kristne ble brent. Trusler satte mange kirker på vakt i julehøytiden og stilnet offentlig feiring av julen. Julaften ble forholdsvis rolig over store deler av India, noe som nok skyldes at myndighetene er begynt å sette i gang tiltak mot terrortruslene.

Rune Edvardsen med nye kampanjer i India
Når Rune Edvardsen reiser til India onsdag, har behovet for evangeliets budskap knapt vært større. Hans enkle og klare forkynnelse av evangeliet, slik som i byen Kurnool i 2006, har ført til at flere hundretusen hinduer har tatt imot evangeliet. Her er hva Rune selv fortalte etter et møte i denne byen:

– Akkurat denne kvelden i Kurnool talte jeg om den kamp som raser gjennom hele livet over alle mennesker, mellom godt og ondt. Denne kvelden ble ett stort åndelig gjennombrudd, og vi fikk se store skarer søke Jesus.

– Når jeg kan forkynne evangeliet til folk som aldri har hørt det før, slik som i India, som ikke har noe bibelkunnskap eller vet noe om Jesus, da trives jeg veldig godt, sier Rune Edvardsen.

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter