Misjon bringer glød til menighetene

-Jeg ser en spesiell glød i menighetene der folk drar på misjonsturer. Det er ikke bare mottagerne i den andre enden som nyter godt av det, sier Helge Flatøy i Troens Bevis.

-Jeg ser helt klart at i de menighetene der folk involverer seg i misjon, spesielt gjennom teamturer og personlig engasjement, der er det en unik glød og iver blant medlemmene, sier Helge Flatøy.
– Da har folk noe å fortelle om, noe som de selv har opplevd. Det blir helt annerledes enn å sitte passivt i en benkerad og høre på andre sine opplevelser. Teamturer og misjonsengasjement er som en vitamininnsprøyting i menighetene, mener han.

Inspirerer til misjon

Når Helge ikke er i Kongo med Dina Stiftelsen eller jobber med Sarons Dal sine barne- og ungdomsfestivaler, reiser han som evangelist til menigheter og bibelskoler i Norge og utland.

Bare i februar og mars var han i Tromsø, Southport i England og Mariager i Danmark.
– Jeg forkynner Jesus, og jeg inspirerer til misjon. Det er heller ikke så vanskelig når jeg kan fortelle om alle de fantastiske tingene vi opplever i Troens Bevis.

Men han ser også at det er flere menigheter i landet som har vært store misjonsmenigheter og som nå sliter.

Engasjerer også de eldre

-Flere av dem har dessverre mistet alle ungdommene sine, og en kommer ikke utenom at det er ungdommene som ofte har energien til å dra på misjonsturer. Så det er livsviktig at menighetene klarer å engasjere ungdommene sine. Men jeg ser at store ting uten tvil også skjer når de litt eldre beveger seg ut av hverdagen og ut på team. De blir virkelig tent på nytt for evangeliet, og det er veldig gøy å se.

I mai setter Helge kursen for Kongo igjen, sammen med et nytt arbeidsteam fra Norge. – Vi har fremdeles plass til flere om det er noen som har lyst til å være med, forsikrer han.

Ønsker du besøk av en av evangelistene i Troens Bevis i menigheten din eller har du lyst til å være med på teamtur til Kongo, kan du kontakte Troens Bevis på 38 35 75 00 eller sende en e-post til [email protected]

Se også: Pål Pedersen til Troens Bevis   http://www.tbve.no/nyheter/hovedsiden/paal-pedersen-til-troens-bevis.htmlFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter