Spennende NRK-debatt og nettmøte med Rune Edvardsen

Etter forrige ukes begivenheter der boken om Aril Edvardsens liv ble lansert og Rune Edvardsen deltok i en debatt på NRK 1, svarte Rune på spørsmål i et nettmøte i Vårt Land.

 

Samme dag som den nye boken om livet til Aril Edvardsen ble lansert på en pressekonferanse i Olso, ble Rune Edvardsen invitert til å delta i en debatt i Redaksjon 1 på NRK.
Debatten var et resultat av siste ukers mediefokus på alternativ behandling etter alt skriveriet om den såkalte Snåsamannen og kjente politikeres uttalelser.

Rune Edvardsen mente at det var sunt å ha en debatt om dette emnet som involverte både legestanden og forskere.  Han la ikke skjul på at han selv tror på helbredelse ved forbønn, noe som han også opplevde som liten gutt da han ble helbredet i en hofte.

-Jeg har reist i nesten 100 land og møtt mennesker i hele verden fra flere trosretninger, og hvis du fortalte dem at det ikke fantes en Gud som kunne helbrede, da tror jeg du hadde fått en ganske stor debatt, sa han.

Han la også vekt på at han har stor tillit til legestanden i Norge og at det var viktig for folk som mente de var blitt helbredet å alltid sjekke med legen før de sluttet å ta medisiner.
Rune fikk også spørsmål om han selv har bedt for folk som er blitt helbredet.

-Ja, svarte han, men det er ikke jeg som helbreder, det er Gud.
-Det er ikke noe jeg markedsfører, men jeg har vært i situasjoner hvor jeg har bedt for mange folk i en sammenheng hvor det har vært mennesker som har vist direkte at de er blitt helbredet, tydelig og synlig.
Han tilføyde senere at leger er det viktigste vi har her i Norge. Men tar vi en tur rundt i verden ser en at folk går til heksedoktorer av mangel på leger.

– Vi kan være stolte over at vi har et samfunn der vi har forskere med kunnskap, men sier en rett ut at ”det funker ikke” da har en ikke sett mye, sa Rune og inviterte tvilende debattdeltagere til å være med ut på en reise der han kunne la dem møte mennesker som uten tvil er blitt helbredet.

Nettmøte som fulgte dagen deretter på Vårt Land sin nettside viste at han hadde gjort et positivt inntrykk på flere som ønsket han og Troens Bevis lykke til fremover. Det kom også spørsmål om Troens Bevis sin vei fremover og Runes syn på forskjellige tema.

Klikk her for å lese nettmøtet: http://www.vl.no/meninger/nettgjest/article4083919.ece

Kilkk her for å se Reaksjon 1: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/457906 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter