Nordafrikanske immigranter kommer til Kristus i Barcelona

Gjennom gatearbeide og Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal er det mange hundre nordafrikanske immigranter i Barcelona som får høre om Kristus. Flere av dem går nå fast i den første arabiske kirken i Spania.

 

En av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer som arbeider blant Nordafrikanere i Barcelona, følger også opp TV-seere fra Spania som ser på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Seere kan ringe til vårt telefon nummer i Barcelona der de kan få personlig oppfølging og veiledning.

I Spania bor det nå 4.5 millioner registrerte immigranter, og en halv million av dem kommer fra Marokko. I tillegg er det mange tusen Nordafrikanere som kommer ulovlig til landet gjennom menneskesmugling. Bare i 2008 ble 46,426 ulovlige immigranter sendt tilbake til Nord Afrika.

Fikk kall til å reise til Spania

Det er nå 15 år siden Farouk (hans virkelige navn holdes tilbake av sikkerhetsgrunner) tok med seg familien og flyttet til Barcelona for å begynne en tjeneste blant Nordafrikanske immigranter. Farouk kommer fra Egypt og kjenner både språket og kulturen godt. Etter kort tid plantet de den første offisielle arabiske kirken i Spania sammen med dem som var kommet til tro gjennom arbeidet de driver. Farouk har tatt på seg ansvaret med å følge opp Miracle-seere som kontakter dem fra Spania, og i 1998 ble han en av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer som får fast underhold.

Det første arabiske fellesskapet i Spania

Mange menn og kvinner fra Nord Afrika forsetter å komme til Kristus gjennom tjenesten til Farouk og familien og slutter seg til den arabiske kirken i Barcelona.

-Fellesskapet er ikke bare en plass for arabiske troende, men også for mange søkende som kommer og går, som deler med oss sin åndelige reise og kampen for tilværelsen mens de får høre om Jesus som veien, sannheten og livet, forteller Farouk.

Kultursenter

Gjennom arbeidet med to kultursentere har Farouk og de andre i menigheten hatt anledning til å møte flere hundre Nordafrikanere og blitt en del av deres liv.

-Herren har forvandlet disse sentrene til steder Hans kjærlighet og barmhjertighet blir delt på praktiske måter med muslimske studenter, menn, kvinner og barn. Gjennom årene er broer blitt bygd og barrierer revet ned. Tjenesten på disse kultursentrene gir en kontinuerlig anledning til å dele Guds ord i en kjærlig og trygg atmosfære, forklarer Farouk.

Senter for arbeidsledige

Det arabiske fellesskapet i Barcelona holder også klasser og undervisning for arbeidsløse.De opplever at senteret for arbeidsledige bokstavelig talt er på sammenbruddets rand fordi tilbudet er blitt så populært. Dette er pågrunn av den økende arbeidsledigheten som følge av den globale økonomiske krisen.

-Elever som kommer til oss er tredoblet, og en klasse som skulle ta 6 til 7 personer, har nå mer enn 18, sier Farouk.

På grunn av den enorme pågangen prøver det arabiske menigheten å engasjere andre lokale menigheter i arbeidet rettet mot nordafrikanske immigranter.

-Dette er en glimrende anledning til å få oppmerksomheten fra så mange sårbare mennesker. Vi viser dem at de kan få hjelp fra Gud, noe de ellers aldri ville gjort om de var i arbeid, forteller Farouk.

Rekker ut en hånd til tenåringer i immigrantfamilier

Arbeidet til Farouk øker også i mangfold, og de nye arabiske troende viser stor iver etter å nå landsbrødre med det livsforvandlende evangeliet de selv har fått tak i.

-Vi satte sammen en helg med mange aktiviteter, denne kalte vi » tredje generasjonsbarna», der vi ønsket å samle spesielt marokkanske tenåringer. Helgen ble en slik suksess at vi ble oppfordret til å holde en helg hver måned med slike aktiviteter. Nå ber vi til Herren om visdom og midler før endelig beslutning blir tatt.

Farouk og familien er bare en av nærmere 800 nasjonale misjonærer som får underhold fra Troens Bevis gjennom misjonspartnere. Alle misjonærene er dypt involvert i en tjeneste som når ut til unådde folkegrupper med evangeliet i 43 land, enten det er snakk om arbeid i Indonesia, Aserbajan eller Afrika, eller slik som her, Nordafrikanske immigranter i Barcelona.

Dersom du vil være med å støtte dette arbeidet med en gave, kan du klikke her.

Ønsker du at støtten din skal bli knyttet opp mot en bestemt misjonær der du får personlige rapporter om arbeidet i posten, kan du sende en e-post til

[email protected] eller ringe 38 35 75 00. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter