”Guds Løve” Boken om livet til Aril Edvardsen

– Å lese om Arils liv er som å pakke opp og pakke opp, og aldri komme til bunns, sier Sten Sørensen som har samlet tolv forskjellige betraktninger av Aril Edvardsens liv og tjeneste i en ny bok.

Tittelen på den nye boken om Aril Edvardsens liv som ble lansert på en pressekonferanse i Oslo i går er hentet direkte fra Arils navn, som kommer fra det hebraiske navnet Ariel, og betyr ”Guds løve”. Aril Edvardsen var en mann som bar navnet sitt med rette, sier redaktør for boken, Sten Sørensen.

Han har fått tolv personer som kjente Aril Edvardsen på forskjellig vis til å skrive et kapittel hver i boken. Sten føler ikke at det er de store overraskelsene som ligger på lur, men at alle på sin måte bekrefter Aril som den personen Norge etter hvert ble kjent med. To av kapitlene blir derimot mer personlige og beskriver hvordan Aril var som far og venn.

-Jeg har prøvd å lage et bilde av Aril og hans virksomhet og sette det i en vakker ramme.Det er godt variert det de forskjellige skriver, men det er tydelig at alle som bidrar er dypt beveget over Arils liv, og det kommer klart frem at Aril har vært en betydelig størrelse og kapasitet, sier Sørensen.

Et kapittel hver

 

De som bidrar i boken er: Statsminister Jens Stoltenberg, Professor Berge Furre, Bjørn Bergmann, Asbjørn Johansen, Stortingspresident Thorbjørn Jagland, pastor Åge Åleskjær, pastor Stephan Christiansen, Miljø og bistandsminister Erik Solheim, journalist Jan Aril Holbek, Professor Frank Henning Holm, KrF-leder Dagfinn Høybråten, pastor David Østby, forlagssjef Svein Andersen, pastor Arnfinn Clementsen, ordfører i Kvinesdal, Odd Omland og Arils sønn, Rune Edvardsen.

Sten Sørensen kjente Aril Edvardsen fra de syv årene han var rektor på Troens Bevis Bibel og Misjonsinstitutt frem til 2004 og senere som styreleder for Troens Bevis Verdens Evangelisering. Nå er Sten Sørensen også redaktør for Troens Bevis bladet.

I marsnummeret av Troens Bevis bladet kommer det et helt kapittel fra boken.

 

For å bestille den nye boken om Aril Edvardsens liv og virke, klikk her!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter