«GoPack» åpner større dører for evangeliet

IBRA og Troens Bevis startet en landsdekkende innsamlingsaksjon den 15. oktober der første delmål er å sende ut 10 nye GoPack pakker.

GoPack pakken blir evangelistenes nye digitale verktøy. Med GoPack får en innfødt evangelist alt som behøves, inkludert strøm, prosjektor, høyttaler med trådløs mikrofon og filmer for å gjøre Jesus kjent på et 3 meter stort lerret.  GoPack er enkelt og lett å ta med ut til små landsbyer eller på gatene i byer hvor folk samles.

Tretten slike prosjektorpakker er allerede delt ut, og resultatene er fantastiske så langt. Nærmere 2000 mennesker har allerede kommet til tro i løpet av de siste månedene etter filmfremvisning med oppfølging av lokale evangelister.

Jan Nestvold fra IBRA forteller at etterspørselen for prosjektorpakkene bare øker. Evangelistene ser raskt at pakkene gir dem muligheter som de ikke har hatt før.

 – I India har vi blant annet en evangelist som har stått på venteliste for en slik pakke i ett år. Sammen med 25 pastorer har de som mål å nå ut til 40 000 unådde landsbyer med evangeliet. Med GoPack pakkene har de endelig redskapet som gjør dette mulig.

– Tanken ble egentlig født da jeg var på Zanzibar i 2017 og en av evangelistene som går ut i landsbyer og samler folk, kom bort til meg, sier Glenn Tønnessen, administrativ leder for Troens Bevis. 

– Evangelisten sa at han klarte å samle 3- 4 stykker av gangen for å få i gang en samtale om evangeliet. Men så legger evangelisten til: «Tenk om vi kunne vise film. Da ville vi få samlet mange flere.» Da ble tanken sådd hos meg.

– I første omgang fokuserer vi på at våre feltledere får en slik GoPack. Så kan evangelistene de overser få bruke den ute i feltet, forklarer Glenn Tønnessen.

Han legger til at en annen faktor som er flott i dette samarbeidet er at Troens Bevis og IBRA har evangelister i forskjellige land og områder, slik at samarbeidet gjør at et mye større område dekkes.

 – Da Jan Nestvold og jeg var i Himalaya tidligere i år for å levere ut tre prosjektorpakker til feltledere, førte det til stor oppmerksomhet i landsbyen da evangelistene spente opp et lerret midt i landsbygata, og mange ufrelste kom for å se. De har nok aldri sett levende film på stort lerret før, forklarer Glenn.

Nestvold deler Glenn Tønnessens begeistring for de nye mulighetene som følger med GoPack pakkene.

– Glenn Tønnessens ide var sammenfallende med IBRA som allerede hadde begynt å sende ut prosjektorpakker til områder som vi virker i. Jeg hørte fra en menighet på Filippinene. De hadde 6- 9 medlemmer.  Etter en aksjon med filmfremviseren vokste menigheten til ca. 100 stykker. En menighet i Uganda fortalte at prosjektorpakka hadde vekket opp den yngre generasjonen. Nå er de unge blitt kjempeinspirerte og går ut og forteller andre om Jesus.

Det er nå 13 GoPack pakker ute i feltet, og målet er å sende ut 10 pakker til for en samlet verdi av 240 000 kroner, eller 24 000 kroner pr. pakke. 

– Vi oppfordrer virkelig folk som ikke kan gå ut til unådde selv. Vi kan ikke alle gå ut, men vi kan alle sende en representant.  Jeg har vært ute og sett at dette virkelig fungerer. Mennesker samles, evangeliet forkynnes og mennesker kommer til tro. Dette er en investering med god avkastning, understreker Glenn Tønnessen.

Ønsker du å støtte GoPack pakkene med en gave, klikk her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter