Kampen om friheten

Nærmere 6 000 svensker har kommet til tro på Jesus som følge av den svært radikale omvendelsen til Sebastian Stakset.

– I dag er frelsens dag. Det fins kraft i evangeliet. Liv vil bli forvandlet her i kveld, utbasunerte Sebastian, som fortalte sin historie under Sommerstevnet i Sarons Dal.

Sebastian leste fra Jesaja i Bibelen, som profeterte 700 år før Jesus kom til jorden. I Jesaja 61:1 og utover proklamerer Jesus sin tjeneste som frelser, helbreder og befrier.

– Dette er gode nyheter. Gud sendte Sin Sønn til jorden for å sette mennesker fri. En farløs generasjon vokser opp i dag uten håp og glede i hjertet. Dette er ikke Guds vilje. Derfor sendte Gud sin Sønn til verden. Jesus seiret på korset for alle mennesker,

Et liv på skyggesiden
– Jeg ble født i Stockholm i 1985. 6 år gammel lekte jeg sammen med ei søt lita jente ute i gården. Hennes far satt i rullestol. Plutselig kom en mann kjørende i en rød bil. Han var ruset på amfetamin. Han kjørte på den lille jenta og drepte henne momentant.

– 8 år gammel vendte kameratene seg mot meg. De mobbet meg, slo og sparket meg til blods. 10 år gammel tenkte jeg første gangen på å begå selvmord. I 13 årsalderen kom jeg i opprør og begynte med innbrudd og tyveri. Jeg vokste opp i et problemområde der stoff, ran og innbrudd var en del av hverdagen. På hjemvei fra skolen slo og sparket guttene meg i hodet, mens lærerne gikk forbi og lo.

– Jeg ble fylt med frykt og guttegjenger ville drepe meg. Jeg begynte å få traumer i mitt liv. En dag kom jeg sammen med min mamma som var ganske liten av vekst. En guttegjeng på 40-50 ungdommer stod klar og ville ta meg. Mamma og jeg la på sprang.

– Jeg kom meg inn i vår leilighet og kastet meg ned på golvet. Der inntok djevelen meg og fylte meg med hat. 15-16 år gammel bestemte jeg meg for å bli gangster. Jeg skaffet meg kniv og bestemte meg for å drepe den første som mobbet meg, fortalte Sebastian gripende, som i en alder av 20 år ble lagt i jern av politiet for første gang.

Kameratene døde rundt ham
– Da jeg kom inn i fengselscella kjente jeg en spesiell, merkelig lukt. Medfangene kunne fortelle at en mann hadde hengt seg i min celle dagen før. En dag ble en mann alvorlig syk og kastet opp blod. Han døde like etter da det tok altfor lang tid før fangevokterne endelig sendte bud på ambulanse.

– Denne episoden ga meg enda mer hat og jeg begynte å skrive ned hat mot samfunnet på papirlapper i fengslet. Etter en tid fikk jeg psykiatrisk behandling men det hjalp ingen ting. I løpet av to måneder døde seks av mine venner, fortalte Sebastian ærlig og gripende.

21 år gammel ble Sebastian erklært behandlingsudyktig. Han hadde da sittet i i flere fengsler. Hans venninne døde 19 år gammel. Snart startet han opp en rappegruppe og begynte å selge kokain. En dag ranet de en pengetransport og stjal 1 million svenske kroner. Livet ble bare verre og verre med mer og farligere kriminalitet. Midt oppe i dette ble han far til sitt andre barn, men ingen ville ha noe med ham å gjøre.

Ville ta sitt liv
– Jeg stilte meg opp ved jernbanesporet en dag og ville hoppe foran toget. Jeg stod der og tenkte på mamma mens jeg tok avskjed med livet. Da ringte plutselig storebroren min. Mens jeg snakket med ham suste plutselig toget forbi.

Broren hadde skaffet behandlingsplass. Sebastian visste at Gud hadde reddet hans liv og det hjalp for en tid. Han gjennomgikk behandling mens populariteten som artist økte. Men innvendig var han fullstendig tom. 8 stykker gjennomgikk samme behandling, kun Sebastian lever i dag.

Gud reddet hans liv for andre gang da han satt i en bil som ble knust. Like før hendelsen hørte han en stemme som sa: «Ta på deg bilbeltet!» Sekunder etter veltet en diger tankbil med 140 km/t foran dem, og bilen han selv satt i ble knust. Sebastian ble reddet av bilbeltet.

Jesus setter fri
– Jesus elsker deg. Han er kommet for å sette oss fri. Jeg ba frelsesbønnen og sakte men sikkert ble jeg satt fri fra det ene etter det andre. Gang på gang falt jeg over en periode av 2 ½ år. Demonene ville ikke gi slipp på meg, men Jesus vant til sist.

– En dag satt en svart stygg skikkelse i mitt rom. Han kom mot meg. Jeg visste at dersom han fikk tak i meg da ville jeg dø. Jeg ropte ut: «Jesus!» Da slapp døden taket!

Til sist ba en pastor for ham og satte han fri fra demonene i Jesu navn. Sebastian gikk til sin mor og ba om tilgivelse og fikk be frelsesbønn med sine barn. Hele familien er nå gjenopprettet på grunn av kraften i Jesu navn.

– Bare Jesus kan redde deg, proklamerte Sebastian, og inviterte alle som ville ta imot Jesus fram til plattformen. Titalls ungdommer gav respons og ble ledet i frelsesbønn til sist i møtet.
Kilde: Troens Bevis bladet for September 2018.09.26

Motta ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter