Misjonskonserter har gitt 100 evangelister til Kambodsja!

Et flott samarbeid med IMI kirken i Stavanger gir støtte til 113 innfødte evangelister i Kambodsja.

Etter at høstens misjonskonserter sammen med IMI kirken og 8 lokale menigheter fikk inn støtte til 23 nye evangelister i Kambodsja, har det totale antallet Troens Bevis sender ut gjennom IMI kirken sitt arbeid nådd 113! Hundre av dem kommer direkte fra fire misjonskonserter.

– Det er fantastiske tall og vi er veldig takknemlige for det gode samarbeidet vi har med IMI kirken, sier Glenn Tønnessen, administrativ leder for Troens Bevis.

– Det gir gode synergier når kristne står sammen på tvers av tilhørighet og menigheter, fremhever han.

Troens Bevis har en storsatsning på gang i Sørøst- Asia og har evangelister på plass i land som Nepal, Laos, Vietnam, Myanmar og Thailand.

Vanligvis er det menigheter som støtter Troens Bevis sitt arbeid i feltet, men i dette tilfellet er det faktisk Troens Bevis som støtter IMI kirken og Normisjons arbeid i Kambodsja ved å sende ut nasjonale arbeidere som IMI kirken trener og følger opp.

Evangelistene i Kambodsja opplever store gjennombrudd. I løpet av de siste seks måneder har 90 av våre evangelister i feltet vunnet 1994 og plantet 58 nye misjonsmenigheter, men realiteten kan være høyere. Hver husmenighet har minst 15 medlemmer. Tallene er med og plasserer Kambodsja på niende plass blant de land med mest markert kirkevekst.

– Vestlig tradisjon med forkynnelse preget av argumenter og logiske slutninger er ikke naturlige døråpnere i Asia, sier Martin Cave, pastor i IMI kirken.

– Asiatene reflekterer annerledes. Når det sjokkerende budskapet om Gud som pappa berører hjerter og hodet så overveldes de! Der evangeliet om Jesus sammenholdes med godhet, der åpnes dørene, forklarer han.

Rune Edvardsen, leder for Troens Bevis, forklarer at en av utfordringene i Kambodsja er massakren av kristne som den eldre generasjonen var vitne til under Khmer Rouge.

– De lurte på hvorfor guden til de kristne ikke kunne passe på dem. Men selv om forfølgelsen i andre land i Asia øker markant, ser vi at det stopper ikke den yngre generasjonen. De finner det de søker etter hos Jesus, og frykt for forfølgelse stopper dem ikke, slik det ei gjorde generasjonen med kristne som ble utryddet under Khmer Rouge, forklarer han.

Troens Bevis støtter i dag 113 innfødte evangelister gjennom IMI kirken, og 17 gjennom andre feltledere i Kambodsja. Rundt 1200 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter