Gjør klar for kampanje i Sikhenes hovedstad

Siste helg i september holder Rune Edvardsen kampanje i Punjab i India.

Den 28.-30. september holder Rune Edvardsen sin årlige India kampanje i Ludhiana i delstaten Punjab i India. Punjab regnes som hovedstad for verdens 27 millioner sikher. Runes kampanje i samme by i fjor på denne tiden ble avlyst grunnet et drap på en pastor.

– Drapet var på ingen måte relatert til kampanjen min, men jeg ble rådet til å avlyse i fjor av sikkerhetsmessige årsaker, sier Rune Edvardsen.

– Myndighetene i Ludhiana er veldig positive til kampanjen vår og har spurt om vi også kan prate litt om forebyggende rus arbeide i byen, noe vi med glede gjør, legger han til.

– De vet at vi trekker et enormt publikum blant de unge.

Halvparten av Indias befolkning på 1,2 milliarder er i dag under 27 år.

Det var i 2001 at Rune Edvardsen begynte å ha en til to årlige kampanjer i India i form av Musikk Festivaler. Lokale artister blir invitert til å delta, også avslutter Rune Edvardsen og hans band kvelden med egne låter og en appell. Etter hver kampanje i India er det plantet minst 10 nye menigheter i nærområdene med nye troende fra Musikk festivalene.

– Nå har vi 25 innfødte evangelister som står klare til å følge opp de nye troende og plante nye menigheter etter Musikk festivalen om et par uker, forteller Edvardsen.

Punjab ligger rett på grensen til Pakistan og var kilde til politisk uro i India på 80- og 90-tallet som følge av en militær fraksjon av sikher som ønsket å gjøre Punjab om til en selvstendig stat. Det bor nå 1,7 millioner mennesker i Ludhiana, fordelt på ca. 66 % hinduer, 26 % sikher, 3 prosent muslimer, 1 % kristne og 2% annet.

– Vi setter kjempepris på alle som er med og gjør et ektsra løft for denne kampanjen. Når vi kan plante minst 10 menigheter i en by med under 1 prosent kristne, gjør det virkelig en forskjell, poengterer han.

– Dette er unge som får høre evangeliet for første gang, kanskje også deres eneste gang.

For å støtte kampanjen med en gave, kan du klikke her.

 Se også: Slik forandres India, by for by 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter