Sjamanens møte med evangeliet

Sjamanens kone i Nepal ble uforklarlig syk. Det var først da en Troens Bevis-evangelist kom på besøk at de fikk håp.

Shantosh ble født i en hindu-familie i Nepal der familien hadde vært sjamaner i generasjoner. Han ble opplært i den sjamanistiske tradisjonen til behandling av sykdommer og andre ting folk ville ha hjelp til.
– Jeg var en sjaman i over 30 år. Etter at jeg giftet meg ble min kone syk og vi trodde at hun var plaget av en ond ånd. Som sjaman var det min jobb å behandle henne, men min kone ble ikke bedre. Hun ble bare verre.

Santosh sin kone ble innlagt på sykehus. Slik praksisen er i Nepal må de innlagte ha en slektning med seg som sørger for mat og annet pass mens de er på sykehuset. Ekteparet fikk ikke noe støtte fra familien, og barna led under det som skjedde. 

– Fordi jeg måtte være på sykehuset for min kone, kunne jeg ikke jobbe eller tjene penger, så situasjon vår ble bare verre. Det ble så ille at vi visste nesten ikke hva vi skulle spise. Vi måtte betale husleie, sykehusopphold og andre faste utgifter, så alt var i ferd med å falle i grus for oss og det var et voldsomt stress.

Men på sykehuset var det en Troens Bevis-evangelist som tok kontakt med Santosh sin kone. Han vitnet for henne og gav henne introkurset «Det Nye Liv». Hun fikk høre at Gud kunne løse problemene deres og gi dem styrke og mot.
– En lørdag ble min kone og jeg med evangelisten til kirken. Der bad pastoren, lederne og de andre troende for min kone. Da de kommanderte den onde ånden til å forlate min kone i Jesu navn, falt hun sammen på gulvet. Men menigheten fortsatte å be for henne, og da hun kom til seg selv var hun helt frisk. For første gang på mange år var hun seg selv. Vi kunne ikke tro våre egne øyne!

Ekteparet går nå fast i menigheten og opplever at de har kommet gjennom den tøffe tiden. De klarer seg økonomisk og barna elsker å være med på søndagsskolen.
– Det var det største mirakelet vi noen gang har sett! Samme dag tok min kone og jeg imot Jesus som vår frelser. Dersom vi sammenligner våre liv med hvordan det var før, ser vi at Jesus har velsignet oss på alle områder. All ære til Gud!

Introkurset «Det nye liv» er en av Troens Bevis sine virkegrener. Dette kurset gir en grunnleggende introduksjon til Bibelen. Innfødte evangelister bruker gjerne kurset til å evangelisere. Det blir også brukt som oppfølging etter kampanjer. Inntil nå har over 6,79 millioner tatt kurset siden 70- tallet.

Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter