Jesus gir dem troen på livet

Tre personer vokste opp i andre religioner og har vidt forskjellige liv. Men èn ting har de felles: Jesus forandret alt for dem etter at de traff han gjennom introkurset.

Nytt liv
Jeg heter Rama Krishna (31) og jeg jobber som snekker i min fars firma i India. En dag tok vi på oss en kontrakt for å renovere et hus. Jeg tok med meg et team av arbeidere fra firmaet vårt som skulle bo der i en måned mens renovasjonen pågikk. Fra den første dagen vi kom la jeg merke til at familien som bodde i huset var kristne, og at de var veldig vennlige og kjærlige mot hverandre og oss. En dag spurte jeg moren i huset hvorfor hun behandlet oss andre som om vi var familiemedlemmer? Da svarte hun: « Dersom du kjenner Jesus og er et Guds barn, kan du behandle alle som om de er din familie. Ingen elsker oss eller ofret livet for oss slik som Jesus gjorde. »

Neste dag ba jeg henne om å fortelle meg mer om Jesus, og hun gav meg introkurset «Det Nye Liv» og ba meg lese det. Etter to dager kom jeg tilbake til henne og sa at nå forstår jeg at vi er alle syndere som trenger tilgivelse. Hun satte meg i kontakt med en menighet, og rett før jul i 2017 døpte jeg meg. Nå takker jeg Gud for at Han har gitt meg et nytt liv!

Reddet fra tyver
Jeg er Reshap Rai (25) og er fra Himalaya. Foreldrene mine følger Kirati, han som vi kaller forfedrenes Gud, og jeg fikk streng beskjed om og ikke komme nær noen annen religion. Vi måtte beskytte vår kultur og religion for å tilfredsstille Kirati-guden. En dag i 2016 kom en kristen venn av meg og gav meg introkurset «Det Nye Liv» og fortalte meg litt om hva som stod i denne boken. Han sa at Jesus er frelseren vår og at han kan hjelpe oss. Det gjorde inntrykk på meg og jeg glemte det ikke.

Etterpå reiste jeg til New Delhi der jeg arbeidet i to år. Men i fjor da jeg endelig skulle reise hjem en tur, kom noen tyver og rappet ryggsekken min mens de holdt meg fast og truet med at jeg måtte gi dem alt jeg hadde av verdi ellers ville de drepe meg. Jeg ble redd og trodde at dette var slutten på livet mitt. Plutselig husket jeg ordene at Jesus er vår frelser. Jeg sa navnet Jesus høyt med en gang. Tyvene slapp meg forskrekket og løp av sted. Jeg trodde politiet hadde kommet bak meg, og at det var derfor de løp. Men det var ingen der. For meg var det et under at jeg ble reddet. Jeg kom meg trygt hjem, og dagen etterpå gikk jeg til han som hadde gitt meg introkurset. Nå har jeg tatt imot troen på Jesus og jeg forteller alle slags folk jeg treffer om Jesus. Introkurset ble en veldig bra måte for meg for å lære om Jesus og hva han har gjort for oss!

Helbredet
Jeg er Surekha Pradham (23) og er fra en liten landsby i Darjeeling i Vest-Bengal. Jeg giftet meg i 2014 og mannen min jobber på en te-plantasje. Min mann og hans familie følger Satpal Maharaja, grunnleggeren av Manav Dharma, en religion som tror på menneskets kraft. En dag ble mannen min syk med sterke leddsmerter og han klarte ikke å gå. Vi tok han til våre religiøse guruer og de sa vi måtte ofre en rekke dyr og duer fordi guden vår ikke var fornøyd med oss. Men all ofringen var til ingen nytte. Jeg var helt knust og fortvilet da jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre for mannen min eller min egen fremtid.

To måneder tidligere var det en som hadde kommet bort til meg og fortalt meg om Jesus og som gav meg en liten bok. Nå husket jeg plutselig noe av det denne evangelisten sa, nemlig at Jesus kunne tilgi oss for våre synder og gi oss et nytt liv. Jeg fant frem denne boken, som viste seg å være introkurset «Det Nye Liv». Jeg leste kurset og oppsøkte evangelisten som hadde kontaktet meg. Jeg begynte å gråte da jeg fikk lære mer om Jesus og hva han hadde gjort for meg, og evangelisten og et team kom til huset vårt og ba for min mann. I dag kan min mann stå på beina igjen og smertene er helt borte. Vi har ikke bare fått livet tilbake, vi har fått ett nytt liv gjennom troen på Jesus!

Vær med på å spre budskapet!
Introkurset «Det Nye Liv» er et av de viktigste virkemidlene som Troens Bevis sine evangelister har ute i feltet. Det var Aril Edvardsen som skrev dette kurset allerede på 70’ tallet da han oppdaget hvor avgjørende det var å kunne gi en samlet presentasjon av evangeliet til interesserte og nyfrelste. Det er oppdatert i nyere utgaver, og det er fremdeles et av de mest effektive virkemidlene Troens Bevis har. Men det er også en av de største utgiftspostene. Når du støtter med en misjonsgave, legger du bokstavelig talt evangeliet rett i hånden til mennesker som lengter etter frelsen.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter