Gode resultater

Det er gode resultater etter Hans Martin Skagestads kampanjer nord i Ghana. I løpet av seks måneder er 13 nye menigheter plantet og 500 mennesker er lagt til disse menighetene.

13 nye menigheter på 6 måneder og 500 nye i menighetene er status etter Hans Martin Skagestads kampanje nord i Ghana i oktober 2017. Det skjedde veldig mye bra etter den kampanjen. David Aldrasaka arbeider med Christ Harvest the Nations Ministriy i Tamalika og har ansvaret for alt som formidles gjennom Troens Bevis sitt arbeid nord i landet. Han forteller begeistret:
– Under kampanjen skjønte vi at folk fra mange landsbyer i området hadde kommet på møtene. De fleste av disse landsbyene hadde ikke kirker fra før av. Noen steder fantes det små grupper av troende, men de var ikke særlig organiserte menigheter. Veldig mange kom til kampanjen så det var en gyllen anledning for oss til å nå dem med evangeliet. Etter kampanjen besøkte vi derfor de fleste landsbyene og startet menigheter der. Vi startet opp 13 kirker i området rundt Yendi. Kampanjen var begynnelsen hvor vi ble kjent med mange mennesker som vi i ettertid kunne besøke. Så akkurat nå (sist i april) har vi over 500 medlemmer i kirkene der omkring Yendi. Dette er et stort Guds verk!

 

– De fleste kirkene samles enten i klasserom eller under trærne. De fleste samles nok under trærne da det er få klasserom å samles i. De materielle kårene er jo små, men man gjør så godt man kan, sier David. Han forteller begeistret videre at de nettopp har hatt påskekonferanse hvor flere enn 500 nyfrelste var samlet.
– I selve Yendi er det en del menigheter, men rundt omkring i disse små landsbyene var det lite, så det siste halve året har disse 13 lokale nye menighetsplantingene samlet over 500 mennesker til møter. I tillegg har jo de allerede eksisterende menighetene i selve Yendi fått mange nye medlemmer, så dette er jo fantastisk. Resultatene etter kampanjen er utrolig bra. Da tenker vi ikke på antallet som søker frelse der og da, men at det faktisk startes menigheter etter kampanjen.

– Hva er utfordringene?
– De fleste landsbyer har som sagt ikke kirker og utfordringen har alltid vært å få i gang ledere. Noen ganger når du trener opp ledere koster det penger. Du behøver å trene de opp og å vise hvordan det skal gjøres. Bortsett fra det er det noen av lederne som må reise mange kilometer og mil til andre landsbyer for å forkynne. Som regel er ikke midlene til å reise tilgjengelig, og selv om noen har penger fins det ikke veier og transport til disse landsbyene. De må bruke sykler eller motorsykler. Midler til dette er det nå viktig å støtte. Noen har også transportmidler, men ikke penger til å reise og å kjøpe drivstoff, så utfordringer finnes. Men til tross for dette går Guds Rike framover, avslutter David Aldrasaka som er takknemlig for Hans Martin Skagestads sine kampanjer i området.

Støtt Troens Bevis sine misjonskampanjer med en gave ved å klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter