Nysatsing i Danmark

Troens Bevis fikk mange nye partnere etter årets Danmarksturne.

I mer enn 20 år har hundrevis av danske givere generøst stått sammen med Troens Bevis i misjonsoppdraget. Det begynte med en gaveinntekt på 1335 kroner i 1995. Dette året kan bli et rekordår for Troens Bevis Danmark. Her kan du lese hvorfor.

 

Etter at Aril sluttet å reise i Danmark har engasjementet der naturlig avtatt for hvert år, inntil for to år siden da den første partnerturneen, i alle fall i nyere tid, ble gjennomført i flere danske byer fra Ålborg i nord til København og Herning i sørøstlige del av vårt naboland i sør.

Midt i årets vårturné, fra Haderslev i sør til Brovst og Tårs i nord, deltok Kai Johansen og Glenn Tønnessen på det årlige styremøtet for den danske Troens Bevis-stiftelsen.
– Vi har en overraskelse til dere i år. Troens Bevis er nemlig blitt tilgodesett med en arv på 1.150.000 danske kroner (om lag 1.400.000 norske kroner). Styreleder Frede Rasmussen og hans kone Kirsten, som også er Troens Bevis’ sekretær i Danmark, smilte om kapp da de kunngjorde nyheten.
– Vi takker Gud for arven og for en god partner som har latt sin livsgjerning leve videre gjennom å gi sin arv slik at enda flere mennesker skal få høre evangeliet, var Glenn Tønnessens spontane reaksjon. 

Styremedlemmene John Jensen og Herulf Post Pedersen deltok på møtene i hhv. Kirken i Kulturcenter Vendsyssel og i Citykirken i Aarhus, to av i alt fem steder som ble besøkt på årets turne.
– Bare på disse to stedene alene så traff vi 10 % av våre danske givere. Det kom inn gaver og en del nye partnere og vi er oppmuntret på misjonens vegne etter besøkene, stråler Tønnessen.

Forøvrig var møtene både i Evangeliekirken Frederiksberg og Fristedet i Brovst også godt besøkt. Noen av menighetene vurderer nå å bli partnermenigheter.
– Vi har nylig fått de to første partnermenighetene i Danmark og håper selvfølgelig på flere, sier Kai Johansen. Johansen, arendalitten som gjorde svenske av seg da han sammen med familien flyttet til Malmø, er også oppmuntret etter årets turne.

– En partnermenighet er en menighet som har inngått et forpliktende misjonssamarbeid med Troens Bevis, der de gir større eller mindre beløp til misjonen slik at enda flere unådde skal komme til tro på Jesus avslutter Johansen.

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter