Gjemte Bibelen under hodeputen

Familien til Manu var så fattige at de knapt kunne spise. I dag har faren en bedre jobb, Manu er blitt frisk og lillesøsteren får gå på skole.

Manu Chaudhary har vokst opp i en fattig familie i Nepal. Foreldrene hennes jobbet på en mursteinsfabrikk, og lønnen var så dårlig at de hadde ikke penger til å sende Manu på skolen. Hennes oppgave var å bli med foreldrene på jobb der hun passet lillesøsteren sin hele dagen mens foreldrene jobbet.
– Inntekten til foreldrene mine var så lav at det var såvidt vi hadde til mat. Vi ble også behandlet som mindreverdige fordi vi var så fattige, forteller Manu.

 

En dag hun passet søsteren sin i mursteinsfabrikken, ble hun truffet at en haug med murstein som raste ut. Manu ble hardt skadet og fraktet til sykehuset. Etter en uke ble hun sendt hjem da legene ikke kunne se noen utvendige skader.
– Men jeg var veldig slapp og hadde kraftige smerter i skjelettet mitt, spesielt i leddene. Jeg ba foreldrene mine om å ta meg med tilbake til sykehuset, men de tok meg til i stedet til en Shaman. Det hjalp ingenting, sier hun.

En dag kom en venn av familien på besøk. Han hadde hørt hva som hadde skjedd med Manu, og spurte om han fikk be for henne. Han fortalte at han var en kristen, og han delte også evangeliet med familien.
– Han kom tilbake neste dag og fortsatte å be for meg. Jeg merket at jeg ble bedre dag for dag, og jeg lurte på om det var bønnen som gjorde det, sier hun.

Neste gang den kristne vennen kom på besøk, hadde han med seg en bibel. Manu ble veldig glad for boken, men da ingen i huset kunne lese, la hun den under hodeputen.
– Men fra den dagen merket vi en forandring i familien vår. Faren min fikk en bedre jobb, og min søster fikk begynne på skolen. Det fikk oss til å føle at vi ble velsignet gjennom nærværet av Bibelen i huset vårt.

De kontaktet den kristne vennen igjen. Det viste seg at han var en av Troens Bevis sine evangelister som virket ut ifra en lokal menighet. Han oppmuntret familien til å ta imot troen på Jesus, og å komme på besøk til kirken hans.
– Vi takket ja, og der tok vi imot Jesus i våre liv. Men i kirken var det også som om vi fikk en ny familie som elsker oss og bryr seg om oss og som føler seg lykkelig over at vi er til. Så jeg er veldig takknemlig for Jesus og det nye livet som Han har gitt oss, stråler Manu.

Rundt 1200 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis-partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter