Mobilen som førte til frelse

Da Ravi i India gikk for å kjøpe seg en ny mobil, visste han ikke at det ville føre til at både salgsmannen og hele familien han leide hos ville komme til tro.

Pilly kommer fra en fattig familie ved Bengal-bukta i India. Faren selger kokosnøtter, noe som gir akkurat nok penger til å sende sønnen på skolen. Nå jobber Pilly i en mobilbutikk og underholder foreldrene og sine to yngre søsken med lønnen sin.

I juli i 2017 kom det en kunde inn i butikken som ville kjøpe en ny mobil. Det var en del papirer som måtte fylles ut, og kunden ble sittende å vente litt mens butikksjefen ordnet med papirene. Mens han ventet begynte han å prate med Pilly. De fant ut at de kom fra samme område av byen, og kunden spurte om Pilly kjente noen kristne?

– Nei, svarte han, men jeg vet at de er gode mennesker som aldri skaper bry for andre, svarte Pilly.

Idet kunden går ut døren, gir han Pilly en bok og telefonnummeret sitt. Etter en ukes tid sitter Pilly hjemme og kjeder ser, og kommer til å tenke på boken som han fikk. Da han finner frem boka, oppdager han at det er introkurset «Det nye liv» fra Troens Bevis som han har fått. Kunden var nemlig en av Troens Bevis sine innfødte evangelister.
– Jeg blir veldig overrasket over det jeg leser, og neste dag ringer jeg til kunden, som heter Ravi, for å snakke med han om det jeg leste, forteller Pilly. Ravi inviterer så Pilly med seg på møte i kirken der han går.
– Der får jeg treffe pastoren som oppmuntrer meg åndelig. De neste to ukene bruker jeg mye tid på å be, og den 21. august blir jeg med tilbake til kirken der jeg tar imot Jesus som min frelser, forteller han videre.

Men historien slutter ikke der. Det som nå skjer er at en dag da familien som Pilly leier hos har besøk av svogeren sin, blir Pilly invitert til å være sammen med dem. Mens de sitter og prater over en kopp te, spør Pilly dem om hva slags tanker de har om livet etter døden og Guds vei til frelse.
– Fordi vi tilber familiegudinnen Kanakadurga har vi aldri hørt om evig liv eller om en vei til frelse, men det vil vi gjerne høre mer om, svarer familiefaren med samtykke fra de andre. Ravi og pastoren blir så invitert til å besøke denne familien, som også får introkurset.
– Mens vi gikk gjennom leksjonene, diskuterte vi de fantastiske tingene vi leste. Nå deler vi disse gode nyhetene i evangeliet med våre naboer! På et bønnemøte i huset vårt den 26. august, 2017, tok vi alle imot Jesus som vår frelser, forteller familiefaren i huset.

– Gud er god! Han fortsetter å røre hjerter gjennom det som skjedde da Ravi kom for å kjøpe en mobiltelefon i butikken min, sier Pilly.
– Vi setter så pris på det arbeidet som Det nye liv-skolen gjør gjennom sine evangelister og Introkurset. Vi ser at det bringer mange sjeler til den levende Gud, som vi nå vet er Jesus.

Rundt 1200 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter