Flyktning fra Syria tok imot Jesus

Zair mistet ikke bare sitt fedreland, han mistet også sin tro under bomberegnet, drapene og torturen som han ble vitne til i Syria.

Zair er likevel en av de heldige. Han klarte å komme seg til Egypt, hvor han i dag er en av de 130 000 syriske flyktningene som har søkt tilflukt i landet og er registrert av FN.

Som mange andre flyktninger, plages Zair av mareritt om nettene. Om dagen får lyder som kan forveksles med skudd svetten til å renne. Men det verste er smerten ingen kan se. Sorgen over dem han har mistet og vissheten om at livet hans er forandret. For alltid.

Mens han motløs surfer seg gjennom kanalene på TV, hører han noen ord som raskt fanger hans interesse. Det er en TV-seer som ringer inn til et studio og spør spørsmål med en sint stemme. TV-seeren kan ikke forstå hvordan Gud kan være kjærlig når han ser nyhetene på TV. Programlederen er vennlig og snakker om kampen mellom det onde og det gode og menneskets frie vilje, men at Gud har allerede sørget for en løsning.

Zair ser et telefonnummer rulle over skjermen der de oppfordrer seere til å ringe inn. Før han får tenkt seg om, har han tastet nummeret på mobilen sin.

– Da vi fikk Zair på telefonen sa han at han var på jakt etter sannheten. Han hadde mistet troen på sin egen religion, men ikke troen på at det fantes en Gud, forteller oppfølgingskontoret til Miracle Channel, Troens Bevis sin arabiske satellittkanal.
– Vi fikk forklart han at Gud ofret sin sønn for alt det onde som skjer på jorden. Og at Han elsker oss og at Han har omsorg for våre liv.

Det tar ikke lang tid for Zair å bestemme seg. Allerede etter en uke tar han imot Jesus og blir med i en disippelskapsgruppe. Utfordringene for Zair ikke er over. Men han er ikke alene lenger. Han har kommet inn i et felleskap med folk som har omsorg for han. Og han kan tro at Gud har en plan for hans liv, selv etter alt han har opplevd.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Den kan bli sett av over 400 millioner TV-seere i Midtøsten og Nord-Afrika. Ønsker du å være med og støtte dette arbeidet med en misjonsgave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter