Evangelisten ved Mount Everest

Familien var klar til å begrave mannen, men plutselig våkner han opp. I landsbyen Losku har Purna Bahadur (69) levd et langt liv og opplevd mye.

– Jeg ble født i dette huset i en tid da det ikke fantes kristne her. Vekkelsen startet for 15 år siden og siden den gang har halve landsbyen kommet til tro, forteller den innfødte evangelisten som er bosatt i fjellheimen ikke så langt under giganten Mount Everest.
– Før den tid hadde det skjedd mange onde ting. Forfedrenes ånder hadde angrepet personer fordi forfedrene ble dyrket gjennom steiner.

 

Den aldrende innfødte evangelisten, som nå også er pastor i den eneste kirken i landsbyen, smiler et delvis tannløst smil før han fortsetter:
– Det begynte med at folk ble helbredet, blant annet to spedalske. En av dem hadde ikke fingre igjen. Han er nå den eldste i kirka mi. Den andre, ei dame, lå til sengs. Hun hadde prøvd det meste, både medisiner, lege og heksedoktor. Etter en måned med forbønn var spedalskheten stoppet. Hun ble frelst og døpt.

Jeg befinner meg i vinterkulda i en liten fjellandsby på snaut 2000 meters høyde når jeg møter Purna Bahadur. Jeg har reist lengre enn langt for å komme hit. De siste tre timene på en steinete vei, som i beste fall kan kalles en anleggsvei. Som en slange åler veien seg opp og ned de stupbratte fjellsidene i dette enorme Kaku-området og prøver å holde bilen oppe. I perioder var jeg redd for at den unge sjåføren skulle gjøre bare en ørliten feil ved rattet. For bare ett år siden var det kun mulig å nå landsbyen ved å gå en lang dag til fots. Vi sitter nå under inngangstaket til Purna sin enkle bolig.

– Jeg plantet kirka for ni år siden, fortsetter pastoren som også er far til syv. 35 familier kommer nå til kirka, mest fra landsbyen men også fra andre steder opplyser han når jeg spør. Wow! Det er flere familier enn det finnes i landsbyen finner jeg fort ut. Men det har ikke alltid vært slik.
– Jeg ble den første kristne i landsbyen da broder Kahling, den første kristne i hele Kaku-området, ba med meg til frelse for 34 år siden, fortsetter Purna ivrig. Hele familien min kom til tro. På den tiden ble du utstøtt fra samfunnet om du var en kristen. Men for 20 år siden ble situasjonen mye bedre for oss, og ikke minst endret det seg da så mange ble frelst. Helbredelser og mirakler er også idag hovedgrunnen til at hele familier kommer til tro.

Måten som den aldrende og lille evangelisten sitter på oppå det harde murgulvet, med bena i kryss, forteller meg at kroppen er bevart myk og sterk.
– En eldre mann fra kirka døde. Han lå i senga og hadde da vært død i fem timer. Slektninger sørget og var klar til å begrave mannen dagen etter. Jeg ba for mannen. Plutselig våkner han opp og sier: «Jeg har sovet for lenge. Gi meg noe mat». Han levde deretter i 4-5 dager, men så døde han. Det ble et stort vitnesbyrd. Purna Bahadur ler hjertelig etter å ha fortalt historien.

Det er stort å se hvordan landsbyer her, og hele Kaku-området, har blitt forvandlet av evangeliet de siste 15-20 årene. Evangeliet har en slik sprengkraft der hvor det får gjennomslag! I en liten landsby hadde alle blitt frelst. I den landsbyen jeg bodde var nå mer enn halvparten blitt frelst.

Rundt 1200 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere.

Ønsker du å støtte en innfødt evangelist, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter