fbpx

Verdensevangelisten

Billy Graham minnes av Troens Bevis redaktør Sten Sørensen.

Verdensevangelist Billy Graham har reist til himmelen. Vårt århundres mest innflytelsesrike predikant døde den 21. februar 2018, nesten 100 år gammel. Han har forkynt evangeliet ansikt til ansikt til mer enn 220 millioner mennesker. I tillegg har talene blitt spredt gjennom TV-kanaler, radiokanaler og ulike sosiale medier til et langt større antall. Han har skrevet mange bøker og har hatt en innflytelse som mangler sidestykke.

 

Han valgte å ikke bli president i USA. Det skal vi takke Gud for. Men han ble venn og rådgiver for dem alle, fra Dwight Eisenhower til Barack Obama. Nåværende president Donald Trump og visepresident Mike Pence med fruer var i begravelsen til Billy Graham for å vise den æren, respekten og vennskapet de sittende presidenter hadde til verdensevangelisten.

Billy Graham blir med rette kalt for hele Amerikas pastor. Men hans kristne innflytelse når langt utover Amerikas grenser. Millioner av mennesker fra ulike land har fått høre evangeliet gjennom ham og gitt sine liv til Kristus!

Jeg har møtt mange som har fortalt at de tok imot Jesus som sin Frelser gjennom Billy Grahams møter i Norge. Han har besøkt Norge to ganger, i 1955 på Ullevål Stadion der han talte for 40.000 mennesker, og i 1978 på samme sted der han forkynte for 20.000 mennesker.

Svein E. Andersen og jeg var så heldige å få være tilstede i Billy Grahams begravelse den 2. mars. Det ble en ubeskrivelig opplevelse for de 2300 menneskene som var samlet. At 500 mediefolk i tillegg var på plass for å dekke begravelsen, forteller hvilket uvanlig rikt liv og hvilken unik tjeneste Billy Graham hadde.

Jeg hadde gleden av å høre Billy Graham preke flere kvelder i Brussel sommeren 1975. Fra ungdommen av har han vært en stor inspirasjonskilde i mitt liv og tjeneste. Hans enkle og kraftfulle forkynnelse har satt dype spor. Hans respekt for Bibelen som øverste autoritet for liv og tjeneste, fyller meg med ærbødighet og takknemlighet. Han løftet opp Bibelen når han talte og sa: ”Bibelen sier!” Han forkynte Johannes 3, 16 – Jesus Kristus som Veien, Sannheten og Livet. Han hadde nådegaven til å forkynne evangeliet.

11. og 12. november 2017 var jeg med og arrangerte ”Håpets Festival” i Spektrum i Oslo med Franklin Graham. Det ble to svært velsignede dager som samlet 7.550 mennesker og der over 270 mennesker gav respons og ønsket at Jesus skulle bli deres Frelser.

Franklin, sønnen til Billy Graham og barnebarnet Will Graham, viderefører forkynnerarven etter sin far og bestefar i Billy Graham Evangelistic Association. Det lover godt for fremtiden. Men selvsagt er det ingen som kan fylle Billy Grahams plass.

Ett av Billy Grahams kjente sitater er: ”Mitt hjem er i Himmelen. Jeg reiser bare gjennom denne verden.” Nå har han nådd målet for sin reise!

Vi er her og vår oppgave er å forkynne evangeliet om Jesus Kristus. Han som er den eneste veien til Gud!

Troens Bevis er et månedlig misjonsblad med siste nytt fra misjonsfronten, sterke vitnesbyrd og trosinspirerende artikler. Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet ved å klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter