Ny hall – ny misjonsglød!

Det durer, banker og braker når hallen nå etter 40 års bruk skal renoveres. Optimismen for kommende tider blir synliggjort, og målet er at den skal være klar til stevnet. Hvordan ligger arbeidet an?

Rune Heimvoll er prosjektleder for oppussingen av hallen. Han er en svært engasjert mann og har gått løs på oppgaven med stor entusiasme.
– Vi ligger litt etter skjema inne, men ute ligger vi godt foran skjema. Nå skal vi begynne på scene og amfi. Gulvet og taket i hallen er ferdig. Nå i midten av februar er vi totalt sett i rute.

 Det er mange arbeidere i sving og området ligner for tiden mest på en byggeplass. Men hva blir forskjellen på den gamle og den nye hallen?
– Det blir mye fornyelse. Det blir nytt stevnekontor, butikk og vrimle-plass under amfiet. Det er bestilt 2700 nye gode stoler til hallen. Scenen blir også ny. Det vil oppleves veldig annerledes med nye farger både her og der.

Hva med anlegget for øvrig? Sanitæranlegget har for eksempel vært særlig preget av at man ikke ville bruke misjonspenger på slikt. Stevnedeltakerne har vært enestående og forståelsesfulle.
– Sanitæranlegget vil nå bli pusset opp. I tillegg vil det bli eget ammerom og stellerom, og lekerom for barna i samme etasje som hallen. I begynnelsen var fokuset mest på hallen, men vi forsto snart at sanitæranlegget var noe av det mest prekære og det var derfor vanskelig å tenke fornying uten å ta dette med. Deler av fasaden blir fornyet på utsiden. Fra før av var det dårlig med isolering og de gamle vinduene var myke av råte. Kiosken vil også bli ny. Vi bygger absolutt for nye 40 år.

– Det blir med andre ord mye nytt. Mener du at det som gjøres er viktig og riktig bruk av midler?
– Ja, det vil nå bli billigere å vedlikeholde denne hallen. Jeg vet noe om hvor krevende vedlikeholdet var i den gamle hallen. Jeg har tidligere vært vaktmester her i 10 år. I tillegg vil fyringsutgiftene bli atskillig lavere. Penger spart betyr mer penger til misjonen, så det er mye som blir annerledes med den nye hallen.

– Ettersom arbeidet skrider fram, hvilke tanker går du med? Hvilke drømmer har du for hallen?
– Da jeg ble spurt om å lede byggeprosessen, måtte jeg tenke og be litt over det. Jeg er også hovedpastor i Lista Misjonskirke, så jeg hadde nok å gjøre. Men jeg klarte ikke å legge bort utfordringen. Menigheten var velvillig og jeg fikk litt permisjon fra menigheten. Dermed kunne jeg sette i gang. Jeg drømmer om at hallen skal fylles med mennesker som skal bli tent for vekkelse og misjon. Jeg drømmer om at mennesker skal få en ny og sterkere tro på Jesus og det han har gjort for oss. Jeg drømmer om at hallen skal bli brukt til dette under stevnet, men også ellers på året. Ja, og så har jeg et stort ønske om at hallen skal bli betalt fort ned, så vi kan konsentrere oss om det viktigste vi driver med, nemlig misjon!

Se programmet for Sommerstevnet her.

Vi trenger også flere medhjelpere til Sommerstevnet. Les mer om hvordan du kan bli medarbeider her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter