Fikk valget mellom foreldrene og troen

Her kan du lese om det vanskelige valget en ung kvinne i Himalaya måtte ta.

Jeg heter Mintu Sherpa (27) og er født og oppvokst in en buddhist familie i Sikkim i Himalaya. Jeg holder på å ta en mastergrad ved universitetet. Faren min jobber for myndighetene og min mor er hjemmeværende. Vi er en familie som praktiserer den buddhistiske tro. Det innebærer at minst tre ganger hver 6. måned kommer en buddhistmunk hjem til oss for å messe rituelle mantraer. Da må vi hver morgen og hver kveld bøye oss ned 108 ganger foran Buddha-alteret. Foreldrene mine er veldig støttende og har sørget for alt jeg trenger under studiene mine. Livet mitt har vært lett og sorgfritt og jeg har ikke trengt å bekymre meg for noen behov. Men hver gang jeg har begynt å stille spørsmål om hva som skjer etter døden, har ikke buddhistkulturen kunnet gi meg tilfredsstillende svar.

 

For åtte måneder siden takket jeg ja til en invitasjon fra noen kristne venner om å bli med på en ukentlig samling de hadde. Samlingen ble arrangert av noen brødre ved Troens Bevis sitt lokale New Life-kontor. Da jeg lyttet til det de underviste, følte jeg at jeg hadde funnet svaret på de store spørsmålene jeg hadde i livet. Jeg ble veldig glad for å høre at Jesus er veien til himmelen og det evige liv. Jeg bestemte meg for å gi livet mitt til Jesus, og fortalte straks foreldrene mine de gode nyhetene. Men de delte ikke gleden min og faren min ble svært sint. Han sa at nå måtte jeg velge mellom kristendommen og dem. Men jeg har bestemt meg for å holde fast ved Jesus.

Faren min sluttet dermed å støtte meg og studiene mine. Men jeg har akseptert denne utfordringen og nå vever jeg ul-lluer, votter og gensere for å betale for husleie og studiekostnadene. Jeg har funnet en stor glede i troen på Jesus som hverken mine foreldre eller slektninger kunne gi meg.

Introkurset «Det nye liv» er en av Troens Bevis sine virkegrener. Dette kurset gir en grunnleggende introduksjon til Bibelen. Innfødte evangelister bruker gjerne kurset til å evangelisere med. Det blir også brukt som oppfølging etter kampanjer. Inntil nå har over 6,79 millioner tatt kurset siden 70- tallet.

Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter