Gir forebyggende råd om naturkatastrofer i Himalaya

Gir lokale troende opplæring i hva de kan gjøre for å hjelpe andre om katastrofen rammer på nytt.

– Nylig holdt vi et to-dagers seminar om hvordan man kan forberede seg på naturkatastrofer og praktiske ting en som troende kan gjøre for å hjelpe andre når katastrofen først rammer, forteller Pravesh, en av de innfødte evangelistene til Troens Bevis i Himalaya. Han forteller videre at det var over 100 deltagere på seminaret. De brukte også anledningen til å fortelle om Introkurset til Troens Bevis og om hvordan de kan bruke kurset til å fortelle andre om det nye livet gjennom troen på Jesus.

 – Responsen på kurset var veldig positivt, og det bærer allerede frukter, forteller han.

På slutten av seminaret gikk evangelistene på en dør-til-dør-aksjon der de brukte Introkurset for å dele evangeliet.
– Selv så dro jeg en uke til et avsidesliggende område av Himalaya. Her møtte jeg en mann som het Ram Kumar. Han hadde mistet hele familien sin i et tragisk jordskred. Han var traumatisert og hadde panikkangst. Hana hadde også mistet troen på en gud. Han sa til meg “Dersom Gud eksisterte ville jeg ikke ha vært alene, og denne tragedien ville ikke ha skjedd”. Da fikk jeg anledning til å trøste han med Guds ord. Jeg fortalte han hvordan Gud den Allmektige hadde ofret sin eneste sønn for menneskenes synd. Og jeg fikk også fortalt han om det evige liv, forteller Pravesh.

Etter en to-timers lang samtale spurte Ram Kumar om hva han skulle gjøre for å ta imot Jesus.
– Jeg fikk be med han til frelse der og da. Nå går han regelmessig på møter og gjør seg klar til å bli døpt. Vær så snill og vær med og be for denne mannen. Han trenger mye støtte og omsorg i sin personlige sorg.

Introkurset «Det nye liv» er en av Troens Bevis sine virkegrener. Dette kurset gir en grunnleggende introduksjon til Bibelen. Innfødte evangelister bruker gjerne kurset til å evangelisere med. Det blir også brukt som oppfølging etter kampanjer. Inntil nå har over 6,79 millioner tatt kurset siden 70- tallet.

Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter