Fra alkoholiker til evangelist

Etter å ha blitt frelst og fri alkoholen får Sundaram et syn der han ser sin landsby gå til helvete. Han forlater sine ambisjoner som businessmann og begynner å evangelisere fra dør til dør. Der begynner resten av historien.

Den buddhistisk-hinduistiske landsbyen Singbulli strekker seg over 6 km i en intens bratt dalside en halvtimes kjøretur fra Mirik ved foten av de enorme Himalayafjellene. Jeg befinner meg altså her helt på nordøstspissen av det kolossalt folkerike og svære India. I 1999 startet vår innfødte evangelist, og samtidig feltkoordinator for hele Himalaya-området, Joshua, en menighet i øverste del av byen til Sundaram. Mange kom til tro.

På denne tid var Sundaram en alkoholiker og byen hans var unådd med evangeliet. Mange ganger angrep han Joshua når han delte evangeliet. I 2003 endrer livet seg radikalt for Sundaram da han leser en kristen traktat og ser en Jesusfilm. Han bestemmer seg for å ta imot Jesus og begynner å gå i kirka til Joshua.

 

 

– Snart ser jeg behovet for en kirke også i den nederste del av landsbyen min forteller Sundaram.

Terrenget er bratt og vi går hundrevis av trappetrinn i den varme Himalayaluften, i den trappen som binder sammen øvre og nedre del av Singbulli, og fører ned til Sundarams kirke. Folk bor veldig enkelt og simpelt her. Boligene kan omtrent sammenliknes med norske uthus.

– Nå samler menigheten i mitt hjem opp mot 50 personer på møtene. Den vokser hvert år.

Kirkerommet er på størrelse med et vanlig lite hjemlig soverom, noe som gjør at halvparten må sitte utenfor når kirka samles. Sundaram har nå kjøpt litt land å håper å få bygget en større kirke.

– Jeg har noen dyr og dyrker litt grønnsaker for å ha nok mat til familien. Kona må i tillegg jobbe lange dager på te-plantasjene for 2 dollar (17 norske kroner, red.anm) pr. dag. Det er hardt å overleve. Uten støtten fra dere hadde det ikke vært mulig og jobbet fulltid som evangelist, menighetsplanter og pastor.
 
Sundaram har i sitt unge liv i tillegg rukket å plante 2 andre kirker, 1-2 times gåtur fra sitt hjembyen.  Han disippelgjør de som kommer til tro og sender dem ut som pastorer for sine nyplantede kirker i unådde områder, bl.a. den unge mannen Tobikash som jeg fikk hilse på og be for.

Men Sundaram forteller også at det koster å følge Jesus, spesielt for dem som konverterer fra en annen religion.

– Et ungt hinduistisk ektepar var sint på meg, og angrep mitt hjem flere ganger, fordi jeg evangeliserte. De kommer fra en sterk heksedoktorfamilie. Jeg fikk dele Guds ord med ekteparet og for tre måneder siden ble de frelst og jeg skulle døpe dem. Da samler både familien og landsbyboere seg for å hindre dåpen. Men ekteparet gir seg ikke og klarer senere på dagen å komme seg ut av sitt hjem og ned til elven.

Der får altså vår innfødte evangelist Sundaram døpe ekteparet fra heksedoktorfamilien som fortsetter å bli forfulgt for sin tro på Jesus, også etter dåpen.

Dette er som Apostlenes gjerninger i en slags Himalayaversjon og et skoleeksempel på hvordan evangeliet om Jesus skal praktiseres! Må det være til lærdom for oss. Det fungerer så fantastisk bra her ute!

Avslutning
Nå har jeg siste året rapportert fra både Zanzibar og i Himalaya, i møte med noen titalls innfødte evangelister. Disse nasjonale misjonærene som mange av dere er med og gir muligheten til å forkynne evangeliet på heltid, plante menigheter og vinne veldig mange mennesker for Jesus.
Neste uke (i skrivende stund) drar jeg til det buddhistiske Bhutan der jeg har fått muligheten til å komme inn og møte evangelister i hemmelighet. Uka etterpå skal jeg etter planen til Mount Everest å møte innfødte evangelister som jobber på de største høydene i verden. Evangeliet brer seg utover. Livet med Jesus er interessant.

Du kan støtte din innfødte evangelist i Sørøst-Asia ved å sende sms med kodeordet «tro fast» til 2377 (du blir kontaktet vedr. beløpsstørrelse etc). Eller du kan kontakte oss. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter