Etter 10 år på let fant Mohammed Jesus

En 26 år gammel søkende mann i Midtøsten har de siste 10 årene blitt avvist i samtlige kirker han oppsøkte. Nå tar han Miracle kanalens disippelskaps skole etter mørkets frembrudd på en internett kafe.

Mohammed var bare 16 år da han følte at noe viktig manglet i livet hans. Han var ikke tilfreds og begynte derfor å undersøke hva andre religioner stod for. Etter iherdig smuglesning kom han frem til at svarene til det han søkte etter var å finne i kristendommen. Hans konservative familie oppdaget lesestoffet hans, og innkalte til krisemøte i deres lokale moske. Men Mohammed klarte å overbevise lederskapet i moskeen og sin familie om at det var kun et studieprosjekt han holdt på med, og ikke noe personlig. Det reddet livet hans.

 

Avvist
Men på innsiden økte frustrasjonen hans. I løpet av de neste 10 årene oppsøkte han flere kirker i byen der han bor, men ingen våget å ta kontakt. De ikke ville komme i konflikt med myndighetenes lovgivning som forbyr misjon blant muslimer. På dette punktet var Mohammed så fortvilet over alle avvisningene at han var på randen av å gi opp.

Håp
Så en dag fikk han en ny venn som viste seg å være en kristen. Han våget heller ikke å svare på spørsmålene hans, men han henviste Mohammed til Miracle Channel, Troens Bevis sin arabiske satellitt-kanal.

Mohammed gikk rett hjem og skrudde på Miracle Channel. Han ble helt forundret over det han så og hørte etter bare ett klikk på fjernkontrollen. Han fikk se veltalende arabiske kristne svare på spørsmål om sin tro fra muslimer, han fikk høre arabiske lovsanger, og ikke minst, vitnesbyrdene fra nye troende med muslimsk bakgrunn. Det tok ikke lang tid før han kontaktet oppfølgingskontoret til Miracle-kanalen i Midtøsten. Der fikk han snakke med en veileder som gjerne ville treffe han med en gang.

– Det ble et fantastisk møte med Mohammed, forteller veilederen over Skype med hjelp fra en tolk.
– Vi traff hverandre på en offentlig kafe, så vi kunne ikke be sammen. Men jeg forklarte evangeliet temmelig direkte, og jeg gav Mohammed en liten bok som han kunne lese når han kom hjem, som også forklarte hvordan han kunne be frelsesbønnen, fortsetter veiledern.

En gjenganger i Troens Bevis sine rapporter fra misjonsfeltet er at mennesker fra andre religioner ofte blir forundret over at frelsen kan komme gjennom en enkel bønn. Det tok ikke mange timer før Mohammed ringte tilbake til veilederen og fortalte entusiastisk at han nå hadde han bedt frelsesbønnen. Han takket også ja til å bli med på en konferanse den følgende helgen.

– Jeg ble virkelig overrasket over det jeg opplevde med Mohammed. Da han kom inn i kirken begynte han å skjelve. Han sang helhjertet med i lovsangen. Han hadde også med seg en notatblokk der han skrev opp hele talen, ord for ord.

Disippeltrening
Nå holder veilederen og Mohammed jevnlig kontakt. Etter det er blitt mørkt om kvelden går Mohammed ut av huset sitt til avtalt tid. Han går til en internettkafe i et annet nabolag der han logger seg inn på Miracle-kanalens oppfølgingside. Der laster han ned kristne artikler som veilederen ved oppfølgingskontoret har gjort klare for han. Neste dag sender Mohammed svar og nye spørsmål tilbake, gjerne en fullskreven side.

– Det er tydelig at Gud har et sterkt kall over denne unge mannen. Han ønsker å flytte hjemmefra med en gang, men av sikkerhetsmessige grunner har jeg rådet han til å vente litt, da familien hans kan fatte mistanke om årsaken og virkeliggjøre planene om å drepe han, forklarer veilederen.

– Men hva er det som gjør at du er villig til å ta sjansen på å møte Mohammed, når så mange andre snudde ryggen til han av frykt for myndighetene?
– Vel, for det første er jeg forsiktig og tar forhåndsregler som gjør at vi kan føle oss tryggere. Også må jeg stole på Guds beskyttelse, svarer han.

– Finnes det flere som Mohammed som dere får kontakt med på oppfølgingskontoret?
– Ja, det er mange, faktisk hører vi også fra dem som er vokst opp i kristne ortodokse hjem i Midtøsten, og som søker etter en levende relasjon med Jesus.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal. Den kan bli sett av over 400 millioner TV-seere i Midtøsten og Nord-Afrika. Ønsker du å være med og støtte dette arbeidet med en misjonsgave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter