Gir barna misjonstur i konfirmasjonsgave

Øyvind Aasen er lydmann på teamet til Rune Edvardsens musikk-kampanjer. Han og kona har gitt deres tre barn en kampanjetur som konfirmasjonsgave.

Øyvind er gift med Lisbeth og de har 3 barn. De er enige om at det er viktig at ungene får være med på en slik tur ut i verden for å se hvordan andre lever, for å se nøden. Da vil de også se misjon i praksis, og det tror de vil sette spor. Det er en god investering i deres liv. Derfor har barna fått en slik tur som konfirmasjonsgave. Nå var det Simon (16) sin tur. Han fikk bli med til India.

– Dette har vært en veldig kjekk tur. Jeg visste egentlig ikke hva jeg gikk til. Mens pappa rigger til lydanlegg og er med på øvelsene, går jeg rundt og koser meg. Dette er kjempegøy. Jeg har det fint på tur, sier Simon. Øyvind synes det er flott å ha med sønnen. Han synes at han har bidratt godt på turen.
– Han har unge ører og hører hva som lyder godt. Dermed har jeg brukt ham som konsulent på denne turen. Også når vi er hjemme i menigheten kan jeg spørre han om lydråd.

Familien går i pinsemenigheten Klippen menighet. Det er også menigheten som eier Klippen lydsystemer AS som Øyvind jobber i. Øyvind og Lisbeth har vært i Sarons Dal med barna sine hver sommer så lenge de kan huske. Barna har hørt mye om misjon. Øyvind synes det er viktig at de også får se hvordan dette fungerer i praksis.

Simen synes det gjør et sterkt inntrykk å se at folk bor i telt laget av søppel, og at så mange kan bo i samme hus.
– Jeg tror og håper at jeg vil bli mer takknemlig. Det er ikke en selvfølge å ha det godt som jeg har det, forteller han. Etter pappas mange reiser med Rune, har han fortalt mye om at folk blir frelst på kampanjene.
– Det er noe helt annet å se dette med egne øyne. Da Rune den andre dagen spør forsamlingen om hvem som vil ta imot Jesus, så snur jeg meg og ser at nærmest alle rekker opp hånda! Det var utrolig sterkt. Det gjør skikkelig inntrykk.

Den forsinkede konfirmasjonsgaven gjør sin virkning på denne unge kjekke mannen.
– Dette er den kjekkeste turen jeg noen gang har vært på. Jeg tror også den kommer til å være en av de kjekkeste turene jeg har vært med på i livet. Man har varmen som på en sydentur, men det er en tur med mening. Jeg angrer i hvert fall ikke på at jeg ble med på denne reisen!

Øyvind og Lisbeth angrer heller ikke. De har oppnådd noe som mange foreldre ønsker for sine barn, nettopp at de med egne øyne skal få se Jesus forandre liv, og at de selv skal få se viktigheten av misjon. Så gjør det heller ikke noe om de kommer hjem med en takknemlighet over hvor uendelig godt de har det. Det er en god bonus å ha med seg.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter