I Nepal nå: Ute i oppdrag med innfødte evangelister

– Både sovepose som tåler minusgrader, ryggsekk og gåstaver er kjøpt inn. Vi er klare, sier Glenn Tønnessen fra Troens Bevis og Jan Nestvold fra IBRA som er midt i et uvanlig misjonsoppdrag i Mount Everest området.

– Vi har nå vært ute og sett den første prosjektorpakka i aksjon, sier Glenn Tønnessen fra Nepal. Tønnessen, administrativ leder i Troens Bevis, og Jan Nestvold, daglig leder i IBRA, er i disse dager ute på et uvanlig oppdrag i Nepal. I samarbeid med IBRA har de med seg prosjektorpakker til flere menigheter som blir drevet av Troens Bevis sine støttede innfødte evangelister. Glenn og Jan gir også evangelistene praktisk opplæring i hvordan de kan bruke utstyret til å nå unådde landsbyer i Himalaya, blant annet ved å vise film.

– Dette er et prosjekt vi gjør sammen med IBRA der daglig leder Jan Nestvold reiser sammen med meg. Det blir et effektivt verktøy i flere land, og de første fire pakkene er nå på plass i Nepal og i Vest Afrika, sier Glenn.

Troens Bevis støtter i dag nærmere 100 innfødte evangelister i Nepal og Himalaya området.
– Akkurat nå er jeg sammen med en av våre innfødte evangelister her ved kanten av jungelen helt sør i Nepal. Han heter Ruben, fra Chepang stammen. Chepang er lavklassegruppe i Nepal, men mange har blitt frelst de siste årene. Noen av våre evangelister har bidratt til denne veksten og har jobbet blant dem i flere år, forteller han.

– Kirken til Ruben hadde 20 medlemmer for et år siden. Da begynte han som evangelist for Troens Bevis. Samtidig begynte de å bruke NLS-skolen (Troens Bevis sitt introkurs til Bibelen) som sitt oppfølgings- og undervisningsopplegg for søkende og nyfrelste. I dag har kirken 70-80 medlemmer, opplyser Glenn.

Det viser hvor stor forskjell det kan gjøre i misjonsfeltet når de innfødte evangelistene får økonomisk støtte til å virke på fulltid samt litt hjelpemidler til tjenesten sin.
– NLS er så integrert her i disse områdene. De aller fleste av Troens Bevis sine evangelister både i Nord-India, Bhutan og Nepal bruker NLS aktivt nå, tilføyer Glenn.

Kirken i Nepal har vokst kraftig de siste årene ifølge en pastor som Glenn nå er sammen med i sør-Nepal. Pastoren forteller at da han ble pastor for 18 år siden i dette området, var det så vidt noen få kristne rundt ham. Nå er 10 prosent av landsbyen hans blitt kristne.

– I morgen starter en seks dagers tur til Everestområdet. Vi kommer til å treffe flere innfødte evangelister der som jobber i de største høyder i verden, legger Glenn til. 

– Både sovepose som tåler minusgrader, ryggsekk og gåstaver er kjøpt inn. Vi er klare! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter