15.885 frelst per måned i 2017

Ved hjelp av nye innrapporteringssystemer har Troens Bevis før første gang klart å samle data for antall mennesker som ble frelst gjennom misjonsorganisasjonens virke i løpet av 2017. Det er totalt flere mennesker enn innbyggere i Vest Agder!

– Å se disse tallene er en utrolig flott avslutning på et fantastisk misjonsår for oss, sier Rune Edvardsen, leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering.

 

Ifølge hans egne erfaringer høres tallene rimelig ut i forhold til Troens Bevis sin innsats på de forskjellige misjonsfeltene.

– I tillegg til mine egne kampanjer så reiser jeg mangfoldige turer ut til feltene i Sørøst-Asia og Afrika hvert år for å observere og bistå. Jeg ser også en åndelig hunger ute i verden som bare øker fra år til år.

Rune Edvardsen fikk også oppleve at minst 29 000 kom til frelse gjennom hans egne kampanjer i 2017.

– Det er første gang at TB har kunnet gjøre en slik nøyaktig beregning ved hjelp av tilbakemeldinger fra feltene via dataprogrammer fra våre 4 virkegreiner, forklarer Glenn Tønnessen, administrativ leder for Troens Bevis.

Tallene kommer hovedsakelig fra misjonsorganisasjonens sitt virke i Sørøst-Asia, Afrika og Midtøsten.

– Årstallet på ca. 190 000 frelste i 2017 er dermed i overkant av antall innbyggere i Vest Agder fylkeskommune. Det er også bare 10 % under antall innbyggere i Stavanger og Sandnes kommune til sammen, tilføyer Glenn Tønnessen, for å gi et sammenligningsgrunnlag. 

Han presiserer at det er en gjennomsnittlig beregning basert på rapportering de første 6-9 månedene i 2017. Tallene er også nedjustert noe for å kvalitetssikre resultatet.

– Dette er bare et (troens)bevis på at evangeliet om Jesus går frem i store deler av verden. Statistikker fra Joshua Project anslår nå at kristendommen er verdens både største og hurtigst voksende religion. Dobbelt så mange velger å tro på Jesus i dag, som verdens nest mest voksende religion, som er islam. Og tre ganger så mange som buddhismen og hinduismen, utfyller Tønnessen.

Troens Bevis underholder i underkant av 1200 innfødte evangelister, får i gjennomsnitt 365 nye elever på Introkurset «Det nye Liv» hver dag, sender arabisk kristen-TV i Nord-Afrika, Midtøsten og Sør-Europa døgnet rundt, og arrangerer i gjennomsnitt ca. 1 evangelistisk kampanje per måned.

– Vi er gjennom disse virkegreinene veldig opptatt av at alle mennesker, fra alle etniske grupper, skal få høre evangeliet om Jesus minst èn gang, understreker Tønnessen. 

Støtt Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave i dag.

Du kan fremdeles rekke å få fradrag på skatten for gaven din i år. Les mer om det her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter