Syriske Marla fikk oppleve Guds trøst

Les historien om Marla fra flyktningesenteret som Miracle-kanalens evangelist driver i Barcelona.

– Marla er en syrisk kvinne som vi ble venner med etter at hun begynte å ta språkundervisning på senteret vårt, sier Miracle-kanalens innfødte evangelist som virker blant arabiske migranter og flyktninger i Barcelona.
– Hun har høy utdannelse og tilhører en muslimsk sekt som er en minoritetsgruppe innen islam, forteller han videre.
– Hennes etniske gruppe holder til i en liten region i Syria, og de er en minoritet som blir uglesett av andre muslimske grupperinger. De er blitt fanget mellom barken og veden i konflikten i Midtøsten. Hun hadde mistet flere slektninger før hun flyktet til Europa. Hun etterlot en bror med en dødelig kronisk sykdom hos hans sønn i Syria. Sønnen slet med å ivareta familiens forretning, som var deres eneste inntektskilde. Nevøen hadde kone og tre barn, den yngste var 9 måneder da Marla og mannen hennes flyktet.

Da nevøen plutselig ble innkalt til militærtjeneste, fikk han panikk da det ikke var andre som kunne forsørge hans kone, barn og onkel. Han fikk bestukket noen offiserer for å utsette innkallelsen sin. Men det ble oppdaget, og han ble innkalt på dagen. Hans enhet ble stasjonert ved Al Shayrat flyplassen vest i Syria.

– Nevøens første dag i tjeneste var samme dag USA skjøt 59 tomahawk-raketter fra to amerikanske militærskip, som la militærflyplassen i grus. Nevøen var blant de drepte i angrepet, forteller evangelisten.

Marla ble knust over nyhetene, og fryktet for hva som ville skje med resten av hennes familie i Syria. Da hun ikke kom til språkundervisningen de neste dagene, ringte en fra senteret for å finne ut hva som var i veien.
– Hikstende av gråt fortalte Marla det som hadde skjedd. Hun sa at hun hadde ikke fortalt om det til noen andre da hun ikke ønsket å høre at det var straff fra Allah fordi de ikke var rettroende muslimer. Det orket hun ikke å høre.

Marla ble spurt om å komme til senteret så snart hun kunne slik at hun ikke trengte å være alene i sorgen.
– Til vår overraskelse kom hun allerede neste dag sammen med sin ektemann. Det var tydelig at hun trengte en skulder å gråte på. Hun fikk klemmer og trøstende ord fra Bibelen om at Gud er kjærlig, og at det er mennesker som velger å gå i den ondes tjeneste på jord.

Det viste seg at en annen lærer ved senteret hadde nettopp vært en tur i Midtøsten og hadde tatt med seg tilbake en av regionens søtsaker som heter Turkish Delight. Det serverte hun sammen med en kopp te til Marla og mannen hennes. Så snart Marla tok en bit, utbrøt hun: «Dette er drømmen jeg hadde i natt!» Kvelden før hadde Marla følt seg spesielt trist da hun skulle legge seg. Hun drømte at hun satt og koste seg med venner som var glad i henne, og at de spiste hennes favorittkake, som er Turkish Delight. 

Krig er en realitet for Marla. Men Guds måte å lindre sorgen på, var også noe hun fikk oppleve gjennom hennes nye venner.
– Det siste året har Marla utforsket nye horisonter sammen med oss. Hun har blitt med på flere åndelige sammenkomster ved vårt senter og i menigheten vår. For ikke lenge siden delte hun i vår arabiske menighet at hun nå har skjønt at Gud kan være hennes far. Hun spurte også etter en bibel, som hun leser regelmessig, utfyller evangelisten.

Da Marla og mannen hennes gikk hjem den første dagen etter en kopp te og litt trøst, hadde noe forandret seg. I dag forteller ansiktene deres en ny historie. I stedet for en historie om tap og håpløshet, har de fått en ny forventning til livet og troen på en omsorgsfull Gud.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Den kan bli sett av over 400 millioner TV-seere i Midtøsten og Nord-Afrika. Ønsker du å være med og støtte dette arbeidet med en misjonsgave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter