Introkurset: Når Jesus blir siste håpet

I Asia blandes ofte den lokale religionen med overtro. Spesielt når det gjelder behandling av syke. Her kan du lese hvordan Introkurset fikk vise vei til Frelseren som kan lege både kropp og sinn.

«Jeg heter Kalpana Shrestha og var delvis funksjonshemmet fra fødselen av. Da jeg var ute og gikk, kunne jeg plutselig besvime og falle i bakken. Jeg hadde smerter rundt hjertet og store plager med magen. Selv om faren min kom fra en by, hadde han mye overtro i livet, og han tok meg med til flere sjamaner. Jeg opplevde også diskriminering fordi jeg er jente og ikke en gutt. Vi er to søstre uten brødre i familien, og derfor ble vi behandlet ekstra nedlatende fra omgivelsene. Vi ble bare sett på som en byrde. Men jeg var lei av å være både syk og å bli behandlet dårlig. I tillegg måtte jeg lide under den fysiske torturen som sjamanene utsatte meg for, slik som å bli slått med et glødende jernrør. Da det ikke helbredet meg, ble familien min sint og nektet å søke etter flere behandlinger. Jeg hadde heller ikke venner på skolen, og lengtet bare etter å leve et normalt liv. Men en dag var det en student på skolen som oppsøkte meg. Han var en kristen og begynte å vitne for meg. Først ville jeg ikke høre om Jesus, men jeg takket omsider ja da han tilbød meg Introkurset. Gjennom det kurset lærte jeg om Jesus og at Han kan helbrede alle slags sykdommer. Og jeg er så begeistret over å kunne fortelle at nå er jeg frisk! Ikke bare har jeg fått ta imot frelsen, men jeg er også blitt helt frisk i kroppen!»

«Spøkelset»
«Jeg heter Mandevi Manandhar og kommer fra en hindu bakgrunn i Nepal. Helt fra jeg var liten har jeg lidd av en merkelig sykdom. Huden min brant og jeg var blek som et gjenferd. Det var vanskelig for meg å gå ut da alle stirret og gjorde narr av meg. På gata fikk jeg kallenavnet «spøkelset». Jeg pleide å gråte og fortelle min mor hvor trist jeg var. Hun tok meg til flere sjamaner for å få hjelp da det ikke var leger eller sykehus i landsbyen vår. Men ingen av deres forslag hjalp. Så tok min mor meg til leger i andre byer og vi ble sendt videre til flere medisinske eksperter, men til syvende og sist ble jeg fortalt at det ikke fantes behandling for sykdommen min. Jeg ble deprimert og isolert da jeg ikke kunne gå ut av huset uten å bli plaget av andre. Men en dag banket en fremmed på døren. Det var en Guds budbringer i form av en innfødt evangelist som fortalte at Jesus kan helbrede alle fysiske og sjelelige plager. Med den forventningen ble vi med på møte i en kirke. Der tok jeg imot troen på Jesus. Jeg er mye bedre fysisk og har fått overflod av fred og velsignelse. Synet mitt er nå så bra at jeg klarer å skille bokstavene og kan lese i Bibelen. Jeg fikk også Introkurset «Det Nye Liv» som har vært en stor kilde til inspirasjon for meg. Jeg forstod gjennom kurset at Gud kan gi oss nåde og styrke til å overvinne motgangen i våre liv, og at Gud er god hele tiden. Guds kjærlighet er nok for meg. Jeg er veldig takknemlig for Det Nye Liv-skolen som gav meg en ny retning og viste meg hvordan jeg kan leve et godt og tilfredsstillende liv. Nå er jeg også ansvarlig for en husgruppe i menigheten vår, noe som gir livet mitt mening og tilhørighet.»

Kom da håpet sluknet
«Jeg heter Meenu Chettri og jeg er oppvokst i en hindu-familie i Himalaya. Mannen min slet med alkohol, og vi hadde det ikke bra. Jeg ofret til husgudene våre for å få fred, men ingenting hjalp. Familielivet ble bare verre ettersom tiden gikk. Det gikk ikke en dag uten at det var drikking og krangling. Vi oppsøkte både heksedoktorer og templer for å få hjelp. Etterhvert ble jeg så motløs at jeg forsøkte å ta livet mitt to ganger. Mannen min solgte alt vi eide for å få penger til alkohol. Det inkluderte huset vårt, smykkene mine og noe land som vi hadde. Jeg sendte vår 10 år gamle sønn for å bo hos besteforeldrene da jeg følte det ikke var trygt hos oss lenger. Men den virkelige utfordringen kom da mannen min ble alvorlig syk. Da var vi ruinerte og hadde ikke midler til medisinsk behandling. Legen sa at han hadde ikke lang tid igjen å leve. En av våre slektninger er en kristen, og en dag besøkte hun oss og fortalte oss om Jesus og hvordan Han er alle menneskers frelser. Hun gav oss også Introkurset «Det Nye Liv». Gjennom det hun fortalte fikk jeg litt håp for min mann, og vi begynte å gå til kirken hennes. Der begynte forsamlingen å be fast for oss over lengre tid. Bønnens kraft førte til at min mann ble gradvis bedre. I dag er han helt frisk og løst fra alkohol. Jeg er utrolig takknemlig til Gud for at Han ikke bare gjenopprettet familien min, men at Han også snudde alt det vonde til noe godt! Nå vil jeg tjene Gud med hele mitt liv og alt vi har. Jeg ønsker å dele Guds kjærlighet og godhet med andre familier som strir med de samme problemene som vi gjorde, og fortelle dem at det er håp!»

Introkurset «Det Nye Liv» (på engelsk «New Life») er en av Troens Bevis sine 4 virkegrener. Kurset gir en grunnleggende innføring i den kristne troen, og har kontorer i India, Himalaya, Indonesia, Thailand, Nepal og Burundi. Det er i snitt 158 elever som daglig oppgir at de har tatt imot troen på Jesus gjennom Introkurset.

Troens Bevis er et månedlig misjonsblad med siste siste nytt fra misjonsfronten, vitnesbyrder og trosinspirerende artikler.
Du kan få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet ved å klikke her.

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter