Fornøyd med livet og hverandre

– Å prioritere bønn er det viktigste i livet. Alt bæres frem i bønn hos oss, forteller ekteparet Bjørg Hovd Kulsås og Steinar Kulsås, som fikk en omstart i livet for 14 år siden.

Ekteparet tar seg tid til en liten prat på vei ut av morgenens bønnesamling under stevneuken. Det tar ikke lange praten før en skjønner at de er et ektepar som lever ut troen i hverdagslivet, og at troen gir dem en umettelig appetitt på livet.
– Å prioritere bønn er det viktigste i livet. Alt bæres frem i bønn hos oss, forklarer de.

Ekteparet var med som medhjelpere under stevneuken som henholdsvis nattevakt, møteleder og forbeder. Begge forteller at de har vært mye i Sarons Dal i tidligere perioder.
– Vi har tilhørt Betel Pinsemenighet i Trondheim som sto med Sarons Dal fra begynnelsen, så det ble naturlig å komme hit til Sørlandet på sommeren, forklarer de.

Ekteparet har bodd de siste årene i Trondheim, der Bjørg har vært utflyttet sørlending mens Steinar er ekte trønder og bonde.
– Men i sommer flyttet vi til Kristiansand! Bjørg legger til at hun gikk på bibelskolen i Sarons Dal før hun utdannet seg til jordmor og flyttet til Trondheim etter at hun giftet seg. Men historien til ekteparet forteller også om troende som har våget å ta en omstart i livet. Bjørg var enke og Steinar var skilt i flere år før de giftet seg for 14 år siden. Det ble en lykkelig storfamilie, med Bjørgs fem og Steinars tre voksne barn.
– Det har vært så gøy å se hvor glade hele familien har vært på våre vegne, forteller Bjørg.

I oktober ventet de sitt 14. barnebarn, noe spesielt Bjørg gleder seg til.
– Jeg blir med under fødselen som mor og ikke jordmor. Jeg skal i hvert fall prøve det, sier Bjørg og ler.
– Jeg tok imot de fire første barnebarna mine selv, fordi da jobbet jeg som jordmor. Men nå er jeg ikke dekket av sykehusets forsikring, så jeg må prøve å holde fingrene unna, smiler hun.

– Hva gir Stevnet dere?
– Jeg tror vi får si inspirasjon til det store misjonsarbeidet, mener Steinar. Ekteparet nikker til hverandre.
– Jeg har vært to ganger på Dina-senteret, men har også støttet innfødte evangelister, legger Bjørg til.

Ekteparet forteller at de har som mål å ta med alle barnebarna på en misjonstur.
– Vi tar med barnebarna slik at de får en opplevelse for livet ved å få se misjon på nært hold. Det er det som er viktig for oss, at de får se en annen virkelighet enn Norge.
Inntil nå innebærer det at de har tatt med to av barnebarna på bønnevandring i Himalaya, ett barnebarn til Dina-senteret i Kongo, to av dem til Ukraina med Halvor Hasseløy, ett til Israel og ett til Filippinene!
– Også har vi jo også reist på flere turer der foreldrene deres også har vært med.

– All den reisingen, er det noe dere alltid har gjort?
– Nei, vi har jo begge jobbet og hatt det travelt med både gård og yrke og familie. Reisingen begynte egentlig da vi gikk av med pensjon. Vi har i tillegg jobbet regelmessig som frivillige på det skandinaviske hjemmet Bet Skandinavia i Haifa i Israel. Det var i utgangspunktet et sted der nordmenn i Israel kom for å være noen dager, og det er fremdeles mange nordmenn som kommer dit, men nå er de fleste frivillige fra andre land. Det er veldig givende å jobbe der fra 4-10 uker av gangen. Det har vi gjort i flere år. Også må jeg legge til at vi gikk på en bibelskole i Jerusalem tre måneder i fjor vinter, det var veldig spennende. Steinar skal ned dit igjen i september hvor de skal gå fra Middelhavet til Genesaretsjøen, også skal de være fire dager i Jerusalem med samlinger og undervisning. Men jeg blir hjemme denne gangen på grunn av fødselen til vårt nye barnebarn, forklarer Bjørg.
– Det går virkelig an å våge å starte på nytt. Det kan vi si. Vi er i hvert fall fornøyd med livet og hverandre!

Kilde: Troens Bevis bladet for desember 2017.

Vi har et enestående tilbud for deg! Vi gir deg et gratis abonnement på Troens Bevis-bladet der du kan lese gripende misjonshistorier, kraftfulle vitnesbyrder og inspirerende artikler. Vår betaling? At du blir inspirert!

Klikk her for å motta Troens Bevis bladet, helt gratis.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter