Muslimer i hundretall søkte frelse hver kveld

Rune Edvardsen er nettopp kommet hjem fra en kampanje i Tanga ved kysten av Tanzania. Muslimene er svært åpne for evangeliet.

– Hvordan vil du oppsummere kampanjen i Tanga?
– Når man besøker Tanga hvor 85 prosent er muslimer, så er det et tøft klima og litt annerledes enn her hjemme. Men jeg vil si at vi hadde en fantastisk fin helg med møter. Vi fikk se at flere og flere mennesker kom, og noen med litt skepsis, fordi det er jo noen som ikke skal på sånne møter. Ei norsk dame hadde en taxisjåfør som kjørte henne dit, men sjåføren våget seg ikke inn på stadion og holdt seg i bakgrunnen. Vi kunne se at på den store plassen satt det mennesker som ville høre, men de ville ikke vise seg. De satt rundt omkring på god avstand. Men responsen på forkynnelsen og på alterkallet da vi kalte folk fram, var på hundrevis hver eneste kveld! De kom og ville bli bedt for og mange ville gi livet sitt til Jesus.

Rune preker seg varm og sier med overbevisning:
– Det er jo fantastisk å se hvor åpne muslimene er for Jesu kjærlighet, med tanke på alt det farlige og negative med muslimer som man hører om i dag. For meg blir dette et spenningsfelt, og jeg tror det er riktig at vi forteller det rette budskapet i denne tiden. Vi må elske de mennesker som Jesus elsker og ikke spre frykt. Det er en tid for islam nå, og det som vi ser at skjer på verdensbasis med turbulens og uro, så er det klart at hvis Gud har oversikten, så har han kontroll på dette her. Jeg tror at islam er borte om ikke lenge. Selvfølgelig vil det være grupperinger, men jeg tror at folk kommer til å søke Jesus igjennom islam og finne frem til Ham.

– Så du er bare enda mer optimistisk på evangeliets vegne når det gjelder fremtiden?
– Ja, jeg ser det sånn når jeg prøver å lese kartet i verden. Det finnes jo retninger og grupperinger som eksisterer nå, men hvis vi går tilbake i tid i verdenshistorien, så finner vi epoker som har vært og problemstillinger som har endret seg. Jeg ser for meg noe sånt som at den store troen til mennesker er at de har funnet Jesus. Religion vil ikke være noe å trakte etter, og både buddhisme, hinduisme og islam vil være tilbakelagt i fremtiden. Dette tror jeg og jeg ser for meg den store innhøstningen. Vi skal ikke se på omstendighetene, men vi skal se på mulighetene.

– Hva var det mest gledelige når du nå ser tilbake på kampanjen i Tanga?
– Tanga er vel et av de vanskeligste stedene i Tanzania ettersom kystområdene har veldig mange muslimer. Ellers i Tanzania oppleves det fantastiske ting og mange blir frelst. I Tanga har de slitt litt og det har vært litt uenighet og stridigheter mellom menigheter og de har slitt med små forsamlinger. Det var ikke den store kampanjen. Første kvelden var det et par tusen mennesker, neste kanskje 3000 og vi avsluttet med kanskje rundt 5000 mennesker. For noen høres det veldig mye ut, men det viktigste er den kontakten jeg oppnår når jeg forkynner og preker og har med meg folk. Det var flott å være sammen med disse menneskene og å kunne fortelle sannheten og evangeliet på en flott måte. Vi spilte musikk og vi hadde flotte lokale tanzanianske artister og lovsangere. Det var veldig god stemning og vi merket at det bygde seg mer og mer opp for hver kveld. Det er jo også et land med mye okkultisme, og ettermøtene var jo sterkt preget av det og en sterk kraftutveksling fra himmelen som dytter mørket vekk. Manifestasjonene av Guds kraft var sterk. Jeg tror ingen gikk ut av de møtene uten å være sterkt berørt etter å ha vært sammen med Jesus noen timer.

– Opplevelsen av Tanga er totalt sett god. Vi hadde ikke så lang tid på å forberede oss, og kampanjen var veldig flott for meg. Det er lenge siden jeg har vært i Tanzania på kampanjer, sist var tidlig på 2000–tallet med pappa tror jeg. I Tanga har jeg jo minner fra 25 år siden, så det var jo litt spesielt å være tilbake der som min far hadde hatt kampanje. Men utfordringene er der og kristne må stå sammen og bygge menigheter. Det har jo ikke blitt så veldig mye forskjell på de 25 årene når vi tenker på hvor mange som kommer til tro på disse stedene. Vi må stå sammen og jobbe for at vi skal bli sterkere i Herren alle sammen. Det var flere hundre som kom til tro hver kveld. Spesielt den første kvelden fortalte de at 29 muslimske ungdommer virkelig hadde kommet gjennom til tro og bekjente dette, avslutter Rune Edvardsen.

For å støtte Troens Bevis sine misjonskampanjer med en gave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter