fbpx

Mannen som fulgte Guds stemme

En dag plukket Fayez opp en tilfeldig bok. I dag er hjemmet deres et senter for menighetsplanting og disippelgjøring av nye troende i arabiske land.

– Jeg ba trofast bønnene som jeg hadde lært som muslim i mange år, men plutselig begynte jeg å føle en tomhet inni meg, forteller Fayez. Som feltleder for arbeidet til Miracle kanalen, Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal i Nord-Afrika og Midtøsten, besøkte han og hans kone Sommerstevnet i juli. Der fikk de dele litt av sin historie fra plattformen. Historien til ekteparet er både intens og gripende.
– Jeg begynte å be og lese mer i Koranen og gjøre flere gode gjerninger, i håp om å oppdage hva som manglet, fortsetter Fayez.
– Men jo mer jeg forsøkte å øke min åndelige innsats, dess mer følte jeg at noe manglet i livet mitt. Det var da jeg hørte en stemme si: «Dette er ikke den rette vei.»

 På det tidspunktet fikk broren besøk fra Europa. En dag var Fayez inne på gjesterommet, og plukket tilfeldig opp en bok på nattbordet.
– Jeg visste ikke at det var en bibel før broren min kom hjem fra jobb og sa det til meg. To dager senere gikk jeg inn på gjesterommet og åpnet boken på ny og begynte å lese fra Matteus 24. Der leste jeg: «Dette er veien.» Da forstod jeg hva som manglet i livet mitt.

Dette skjedde i 1991, og samme året tok Fayez imot Jesus som sin frelser og begynte sin nye vandring med Gud. Han oppdaget stadig flere ting langs den nye veien som han aldri hadde forestilt seg.
– Den andre gangen jeg hørte denne stemmen var i 1992. Den sa: ”Forbered et budskap, du skal tale på søndag.” Jeg visste ingenting om at Den Hellige Ånd kan tale til oss. Jeg spurte lederen for menighetene om jeg kunne tale på søndag, men han sa nei, møtene ble planlagt en måned i forveien. Men 15 minutter senere ringte han og sa at taleren ikke kunne komme, og om jeg fremdeles ville tale.

I 1995 hørte Fayez stemmen for tredje gang. Den sa: «Jeg vil at du skal gå inn i fulltidstjeneste.»
– Siden den gang har jeg vært i fulltidstjeneste, svarer han.
– Jeg har også fått ei fantastisk kone og vi ser Guds godhet i våre liv, understreker Fayez. Aisha smiler.
– Han måtte fri til meg 13 ganger før jeg endelig sa ja, ler hun.

Aisha hadde et dårlig forhold til sin stemor, og ble tvangsgiftet med en eldre mann da hun var 13 år. Han var voldelig, men da hun rømte hjem til foreldrene sine, sendte de henne rett tilbake til ektemannen. Det førte til at hun rømte og begynte å leve et liv på gaten. Hun fikk etterhvert en datter med en narkoman, og levde fra dag til dag. En gang da hun søkte hjelp hos sin søster ble hun beskyldt for å stjele penger, og søsteren fikk henne arrestert og fengslet. I denne prosessen kom hun i kontakt med krsitne, og en pastor tilbød seg å passe på datteren mens hun sonte dommen sin. Pastoren var Fayez. Under fengselsoppholdet tok Aisha imot Jesus, og etter løslatelsen startet hun en tjeneste for vanskeligstilte barn og kvinner, i tillegg til å hjelpe til i menigheten til Fayez.

– Fayez fortsatte å fri til meg selv etter at jeg sa nei. Etter seks måneder sa jeg til Gud at hvis dette er fra deg, må du la det bli en ny og god erfaring, og ikke slik det var første gangen, utfyller Aisha.
– Og en kveld da jeg var i bønn for dette, følte jeg Gud bekrefte at det var trygt å si ja.

Det er tydelig at ekteparet er glad i hverandre. Hjemmet deres er blitt en oase for nye troende og et senter for menighetsvekst og utrustning til tjeneste. I tillegg får Aisha støtte som innfødt evangelist for hennes utadrettede arbeid mot kvinner og barn. Hun har ikke glemt sin fortid, og nå driver hun et hus der kvinner som har vært fengslet kan få bo med deres barn og få yrkesopplæring.   
– Vi plantet 28 husmenigheter med over 500 medlemmer, men på grunn av sterk forfølgelse fra myndighetene i landet, ble alle 28 lagt ned. Nå har vi startet 13 nye, forteller Fayez.

Miracle Channel er Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal. Den når ut til over 400 millioner TV-seere i Midtøsten og Nord-Afrika. Ønsker du å være med og støtte dette arbeidet med en misjonsgave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter