Brobygger for evangeliet i Himalaya

Introkurset åpner stadig flere dører for evangeliet i Himalaya. Det er nå i bruk ved grenseovergangen til Bhutan, et land der evangelisering er strengt forbudt.

– Det gir oss stor glede å få være partnere med dere for Guds rikes sak, skriver vår feltleder i Himalaya. Han er med og driver Troens Bevis sitt New Life-kontor som har ansvaret for Introkurset. De jobber sammen med Troens Bevis sine innfødte evangelister som bruker dette kurset som inngangsport for evangeliet ute i feltet. De har også team som reiser rundt og viser menigheter hvordan de kan bruke Introkurset til å evangelisere.

 

– Vi når ut til mange unådde områder på tross av politisk uro og ustabilitet, forteller feltlederen.

Himalaya er et geografisk fjellområde som når inn i både India, Nepal, Bhutan og Tibet. Det gjør at våre Introkurs-evangelister i dette området har mulighet til å virke på tvers av flere landegrenser, inne i svært avsidesliggende landsbyer og bortgjemte områder. De opplever at Introkurset blir en brobygger til nye stammer og kulturer.

– I september dro vi helt opp til den indiske Bhutan grensen. Forkynnelse og evangelisering er strengt forbudt i Bhutan, så vi måtte være forsiktige, forteller feltlederen.
– Dersom en blir tatt for å preke eller tale om Jesus blir en straffet av myndighetene. Våre partnermenigheter deltok også på New Life-kontorets treningsleir. På tross av mange utfordringer gjør de en fantastisk jobb med distribusjon og oppfølging av Introkurset. Slik vekkes interessen for mange som er helt fremmede for evangeliet.

Han forteller videre at de også har fått innpass for Introkurset i et rusrehabiliteringssenter. Rusavhengighet er et økende problem både i Himalaya og Nepal. Dette området er tilknyttet en smuglerrute som sender narkotika videre til Kina, India og Europa. Det gjør forskjellige stoffer lett tilgjengelig og omsettelig, spesielt blant studenter. 

– Flere av de som er til behandling var takknemlige for å få høre om Jesus. Vi kan se at noen allerede har opplevd drastiske forandringer i livet. Introkurset har vært en avgjørende faktor og bygd en bro mellom dem og oss. Vær så snill å be om at deres vitnesbyrd kan påvirke samfunnet rundt dem og deres familier!

Introkurset «Det nye liv» er en av Troens Bevis sine fire virkegrener. Det er et brevkurs som gir en grunnleggende innføring i Bibelens budskap. Daglig kommer i snitt 105 elever til tro gjennom dette kurset. Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter