«Guds kjærlighet er nok for meg»

Hva er det som gjør at folk fra andre religioner tar imot troen på Jesus? Fellesnevneren er ofte at de får oppleve helbredelse gjennom bønn i kropp eller sinn. Her får du lese to historier fra misjonsfeltet til Troens Bevis i Thailand og Himalaya.

 Paiyun fra Thailand
«Hei, jeg heter Paiyun og jeg er oppvokst som buddhist i Thailand. Jeg pleide å gå til tempelet og lete etter guder som jeg kunne be til. Jeg gikk til de templene og oppsøkte de munkene som folk roste og anbefalte. Men jeg følte meg aldri bedre. Uansett hvor populære de var, kunne de ikke svare på de åndelige spørsmålene som stadig plaget meg. Jeg hadde også mange konflikter i familien og jeg var kjent for å være en snarsint og vanskelig person. 

En dag tok jeg over skjønnhetsalongen som lå på den andre siden av kontaktmenigheten til Troens Bevis i Bangkok, Full Gospel Bangkok Church. Der fikk jeg flere faste kunder fra menigheten. Alle sammen fortalte meg om Jesus og hva han hadde gjort for dem. De tilbød meg også introkurset Det nye liv. Men jeg var ikke interessert inntil det en dag sprakk fullstendig for meg under en familiekrangel, og jeg skjønte at jeg trengte hjelp. Jeg bestemte meg for å lese Introkurset og å oppsøke menigheten. Jeg lurte på hvorfor kundene mine fra menigheten alltid var så lykkelige! Den første gangen jeg gikk på møte ble jeg imponert over hvor vennlige alle var mot meg. Jeg hadde aldri hørt lovsang før, og klarte ikke å stoppe og gråte. Den neste uken da jeg gikk på møte tok jeg imot Jesus som min frelser. Jeg følte meg så glad og full av fred. Jeg klarte ikke å holde det hemmelig, og fortalte det til min mann og flere av kundene mine. Alle reagerte forskjellig, og enkelte ble sinte, men jeg klarte å holde meg rolig. I begynnelsen likte ikke min mann at jeg gikk på møter, men da han etter hvert så hvor forandret og mer fornuftig jeg var blitt i min oppførsel, sendte han meg avgårde med sin velsignelse! Dess mer jeg leser i Bibelen, dess flere svar får jeg på ting som jeg har søkt etter. Familielivet er blitt bedre, og jeg har ikke så mange konflikter lenger. Til og med salongen min gjør det bedre. Jeg vil takke for introkurset som har gitt meg en forståelse av Gud som skaper, Jesu korsfestelse, og hva det betyr for oss. Nå bruker jeg hver anledning jeg får til å dele vitnesbyrdet mitt med andre!»

Shyam fra Himalaya
Shyam var født og oppvokst i en fattig Adivasi-familie i Dam Dim som ligger i Vest-Bengal i India. Han tilhører en nomadisk folkegruppe som pleide å leve av jakt og å bo i små hytter. Etter som de blandet seg mer med andre folk, ble de mer stedfaste og fikk vanlige jobber. Shyam pleide å jobbe på en te-plantasje for å forsørge familien sin. Men en dag fikk Shyam et alvorlig astma-anfall og han ble innlagt på sykehus i over en måned med intravenøst drypp og oksygenmaske. Hans to sønner og svigerdøtre mistet etter hvert håpet om at han skulle bli frisk. Da Troens Bevis-teamet med innfødte evangelister i Himalaya besøkte Dam Dim i april for å trene opp nye ledere til introkurset, ble de fortalt om Shyam. De dro til sykehuset der vi fikk be for han. Den neste dagen fikk de en telefon om at Shyam hadde blitt bedre og klarte å puste uten tilførsel av oksygen. Da de besøkte han klarte han å snakke med oss. Legene var veldig overrasket og sa at det var et stort gjennombrudd. Etter to dager ble han sendt hjem igjen, helt frisk. Gjennom denne helbredelsen fikk de anledning til å dele evangeliet med Shyam og sønnene hans. De tok imot introkurset, og den 12. mai i år tok faren og hans to sønner imot Jesus som sin frelser.

Introkurset Det nye liv er en av Troens Bevis sine virkegrener. Det er et brevkurs som gir en grunnleggende innføring i Bibelens budskap. Daglig kommer i gjennomsnittet 158 elever i Afrika og Asia til tro gjennom dette kurset. Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter