Evangelistføttene som bringer ut evangeliet

Hver eneste dag går Joachim Asunevila flere mil for å møte mennesker han kan fortelle om Jesus. Dersom han har penger så tar han bussen.

Dette er min lykkedag siden jeg i dag har sett ditt ansikt som støtter meg, slik at jeg kan evangelisere og forkynne om Jesus på heltid her på Zanzibar. I byene banker jeg på dørene og i landsbyene finner jeg grupper som jeg kobler meg med og etter hvert begynner å forkynne evangeliet for. Mange her vet ikke hvem Jesus er, forteller Joachim, en av Troens Bevis’ 33 evangelister på krydderøya Zanzibar.

Zanzibar, denne varme paradis-og turistøya utenfor Tanzania på Afrikas østkyst, er sterkt muslimsk. Det antas at så mye som 97% av befolkningene er muslimer og kun et par prosent kristne. Zanzibar står derfor i sterk kontrast til resten av Tanzania der majoriteten av folket er kristne.

Joachim bor i et enkelt lite murhus sammen med sin kone og fire små barn. Varmen gjennom takets bølgeblikkplater er påfallende. Palmebladene som svaier i den varme vinden er det eneste som stopper sola. Joachim får ofte merke varmen når han er ute og evangeliserer.

– Jeg går til unådde steder, tilkaller folks oppmerksomhet, samler de som er interessert i smågrupper og deler evangeliet. Deretter møter jeg disse menneskene omtrent daglig og flokken kan begynne å vokse. Noen blir med til kirken når de blir invitert. Jeg ser flere blir frelst, både muslimer og andre.

Joachim forteller meg også at han av og til må gi disse menneskene mat fra sin lille inntekt. Folk på Zanzibar er meget fattige og over halvparten av de 1,3 millioner menneskene på øya lever under verdens fattigdomsgrense. Men iver etter å vinne mennesker driver den frimodige evangelisten.

– Jeg har i løpet av de siste ukene sett mennesker komme til tro. Denne søndagen ble en muslim frelst. De fleste møter stor motstand fra sin familie. Det kan koste å være en kristen på Zanzibar og kirka hvor de troende kan samles er ofte et stykke unna. 

– Men hvorfor plantes og bygges det ikke flere kirker?

– Det krever tillatelse fra de muslimske myndighetene og en aksept fra naboer, så det er veldig vanskelig. Min familie bor nærme en moske så det er nesten umulig å starte kirke her. Min kirke ligger derfor halvannen times busstur unna. Av og til møtes vi noen kristne i hemmelighet i min stue hvor vi holder møter i stillhet. Det er faktisk en del kristne i dette området, avslutter evangelisten.

Joachim gir evangeliet føtter her på Zanzibar. På den måten kommer flere og flere til tro og antall kristne på øya øker. Hvor fagre deres føtter er som bringer fred, som bringer et godt budskap (Rom.10:15).

Send ut din egen evangelist, din representant til de unådde
Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere.

Ønsker du å sende ut din egen innfødte evangelist, kan du klikke her.

Du kan også sende kodeordet Evangelist til 2377 (du blir kontaktet vedr. ønsket beløpsstørrelse), eller ringe 38357500, eller sende mail til [email protected]. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter