Evangeliet slår gjennom blant muslimer

Rune Edvardsen og teamet er i den muslimske byen Tanga i Tanzania. Gjennom sitt musikkfestival-konsept har tusener tatt imot Jesus Kristus. Les Rune Edvardsens egne beretninger fra misjonsfeltet her.

Jeg er i kystbyen Tanga i Tanzania, Øst-Afrika. Tanga består av 80-90 prosent muslimer. 

En daglig utfordring for mindretallet med kristne som lever her er faktisk en del interne uroligheter mellom menighetene. De sliter med å samarbeide og å drive virksomhet utenfor kirkebyggene sine, hvor tusener på tusener av mennesker lever et liv uten Jesus.

Vårt viktigste mål som kristne er misjonsbefalingen. Derfor er jeg her for å hjelpe menighetene i gang med misjonsbefalingen – sammen med dem. Håpet er at kampanjen skal føre til tusener av nye medlemmer til de lokale menighetene, og at de sammen skal vokse i Kristus og ta ansvar for evangeliseringen i byen.

Dette er også byen hvor jeg var sammen med pappa (Aril Edvardsen) på kampanje for 25 år siden. Det er spesielt å være tilbake, i alle fall i denne sammenhengen hvor jeg fører misjonskallet videre. Lukten, den svale vinden, jorden som trenger seg inn i skoene mine. Det bringer tilbake sterke minner.

Jeg føler meg velsignet og ydmyk over å få lov til å bruke mine gaver for å bidra i verdens viktigste oppdrag.

Når jeg og bandet ankommer kampanje-området i den litt slitne Toyota Hiacen med en defekt air-conditioner er det en stor folkemengde som møter oss. De hører på lokale artister som skaper god stemning med tradisjonelle toner fra Tanzania. Kanskje en musikkstil som er litt uvant for oss nordmenn flest.

Vi følger deretter på med egen musikk-opptreden, akkompagnert av en tydelig forkynnelse som utfordrer. Det er spesielt når en så stor folkemasse blir helt stille og følger med på hvert minste ord som blir sagt og bevegelse som blir gjort.

Det er Guds ord som virker. Musikkinnslagene er bare et verktøy som jeg bruker for å innlede de forskjellige temaene i talen min. Kombinasjonen av musikk og forkynnelse er det jeg er god på, og jeg føler meg velsignet og ydmyk over å få stå i tjeneste for verdens viktigste oppdrag med mine gaver.

rune tanga oktober

Tre dager med musikk-kampanje
Musikkfestivalen varer i tre dager. Jeg kjenner personlig på en voldsom åndelig kamp disse dagene. Den samme åndelige kampen kjenner jeg på hver eneste gang jeg skal forkynne evangeliet til unådde, eller mennesker som følger en annen Gud. Den åndelige motstanden kan vise seg gjennom utfordringer på både vær, teknikk, logistikk, samarbeid og personlige utfordringer. Men for meg er den åndelige utfordringen en bekreftelse på at vi rører ved noe. Lyset skal trenge gjennom mørket. Vi skal være jordens salt. Selvfølgelig vil vi møte motstand i en eller annen form.

Men uansett hva vi møter, kan ingenting stå imot evangeliet og vår Far i himmelen. For seieren ble allerede gjort for over 2000 år siden.

Og seieren levde videre her i Tanga også. Tusener tok imot Jesus Kristus som sin frelser. Mennesker ble satt fri fra sine lenker. Under bønnen som vi avslutter hver kveld med, så jeg mennesker som hadde gått til heksedoktorer og blitt påvirket av vonde krefter, bli satt fullstendig fri.

Takk
Du som leser dette hjemme, du som er vår partner, du som har oss med i dine bønner og du som driver evangeliet videre her hjemme. Jeg ønsker at du skal vite at vårt lille team fra Norge, vi brenner for evangeliet og vi prøver å være så gode ambassadører som vi kan for deg her ute i misjonsfeltet. Vi opplever at Gud gir resultater, hver eneste dag. Og vi opplever at Gud har en stor plan som vi ydmykt får være med på.

Han går foran og Guds vilje, som er frelse til oss alle, skjer ettersom mange får se Hans dimensjon for deres liv gjennom kampanjene.

Takk for at du er med og Gud velsigne deg rikt.

Rune Edvardsen, Tanga, Afrika, Oktober 2017Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter