Gråt av gledelig overraskelse

En nøye planlagt overraskelse var i vente. John Kåre Gullestad (Cutta) hadde arrangert et møte med en gitarist som het Vashni Jason. De to har en lengre historie sammen. Vashni ble så overrasket at han tok til tårer.

Historien begynte i 2002.  Vashni levde i en liten landsby. Det ble arrangert busstur til en større musikkonferanse.  Den gang var han 17 år og ganske rebelsk. Det var fyll og festing. Han beskriver seg selv som en frekk ungdom som gjorde mye galt. Slik var han, selv om han var vokst opp i en kristen kultur. Men da hadde han ingen personlig erfaring med Jesus. Musikkfestival hørtes jo gøy ut, så han ble med de 100 ungdommene som reiste 16 mil for å komme på den. De så han Cutta stå på plattformen og spille gitar med bandet til Rune. Vashni ble så fascinert over spillingen hans at han der og da fikk et nytt mål for livet sitt. Han skulle jammen lære seg å spille gitar. Han skaffet seg en gitar og spilte hver dag i timevis – ja, opptil 14 timer kunne han øve. Slik holdt han på i ett og et halvt år.

Siden 2002 har Cutta vært i India hele 19 ganger. Sannelig har Vashni dukket opp for å se han spille. Vashni hadde jo aldri trodd at han noen gang skulle stå på samme scene som Cutta. I 2009 fikk han spille med bandet til Manna Ministry som er samarbeidspartner til Troens Bevis i India. Da traff han Cutta personlig. Det var til stor inspirasjon for ham. Ikke så lenge etterpå ga han livet sitt til Jesus. Han sier:

Jeg tør ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag om jeg ikke hadde reist på den musikkonferansen i 2002. Da bestemte jeg meg for å legge om livet mitt. Det er to grunner til at jeg i dag har det godt. Det er for det første Guds nåde og dernest Cuttas støtte og kjærlighet til meg. Han bryr seg virkelig om meg!
Det skulle han få kjenne enda tydeligere denne oktoberkvelden på hotellet i Hubli rett før kampanjen til Rune skulle gå av stabelen. Cutta hadde nemlig fått i hende en Gibson Les Paul gitar. Den kan få en hvilken som helst gitarspiller til å gispe. Det er «Mercedesen» blant gitarene. I tillegg hadde han fått en I-Pad for å styre et affektbrett. Alt dette utstyret skulle Vashni få.
Vashni kom på hotellrommet og fikk overlevert gitaren. Han trodde nærmest ikke sine egne øyne. Det var ikke mulig å holde tårene tilbake.

Aldri har noen i hele verden gitt meg en slik gave.

Cutta var selv glad over å ha fått tak i en slik fantastisk gitar. Det gledet han veldig å kunne være en kanal til velsignelse. Vashni er gift og har en datter på 2 år. Han er i dag heltidsmusiker og spiller på de mange arrangementer som Manna Ministry setter opp i løpet av året – og på diverse plateinnspillinger. Han er en meget dyktig gitarist. Nå skulle det virkelig spilles og det gleder han seg til. Men ingenting kan overdøve den gleden han kjenner på denne kvelden. Han kjenner seg elsket av Gud. Han er så takknemlig både til Gud – men også til Cutta. Hvilken fantastisk kveld dette skulle bli. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter