Snart kampanje i India

Rune Edvardsen med team reiser til India og har kampanje 7. – 9. oktober.

Hva skjer Rune?
– Opprinnelig planla vi å holde kampanje i provinsen Punjab, men det ha vært en del bråk der og i den byen vi skulle være, og en pastor har faktisk blitt tatt livet av. Gruppen som ville arrangere dette tør ikke kjøre en stor festival nå så vi har skiftet sted. Vi skal reise til en by som heter Hubli i en stat som heter Karnataka som ligger 40 mil utenfor Bangalore. Dette er enda lenger sør, men i områder som vi har vært i før. Kampanjen blir fra 7.-9. oktober, pluss at vi holder seminarer.

Litt fakta:

  • Karnataka er en delstat syd i India. I nord grenser den mot Maharashtra, i øst mot Telangana og Andhra Pradesh, i syd mot Tamil Nadu og Kerala og i vest mot Arabiahavet og Goa. Hovedstad er Karnatakas største by Bangalore.
  • Område: 191 791 km²
  • Grunnlagt: 1. november 1956
  • Hovedstad: Bangalore (Utøvende makt)
  • Befolkning: 64,06 millioner (2014)

– Etterpå reiser vi direkte derfra over til Afrika. Helgen etter, 13. – 15. oktober har vi kampanje i muslimbyen Tanga i Tanzania. Mange husker kanskje Tanga for mange år siden da pappa var der og vi lagde filmen «Den levende Jesus i Islambyen Tanga.» I Tanga kan vi kjøre full pakke, og det blir spennende for jeg har jo vært der to ganger før. Jeg kjenner også litt av gleden ved å stå på en scene som pappa sto på og virkelig proklamerte evangeliet for mange år siden, selv om det ikke blir på samme scenen.

Tanga er den nordligste havnebyen i Tanzania og har 273 332 innbyggere (2012). Tanga er også administrasjonsstedet for regionen med samme navn.Byen er Tanzanias nordligste havneby mot Det indiske hav og ligger noen få mil sør før grensen til Kenya. Byen ble i 1893 utgangspunktet for Usambara-banen, som knyttet Victoriasjøen til Det indiske hav og til hovedstaden Dar-es-Salaam. Som jernbaneterminal kobler byen Tanzanias nordre innland med havet. Regionen har en befolkning på 2 045 205 innbyggere.


Hvem er det du samarbeider med der?

– Biskop Dickson Kaganga som er leder for Dina-stiftelsen i Tanzania og Zanzibar er også Assemblies of God nummer 2. Han har den største menigheten i Zanzibar, men er også en representant for hele landet, så han står om komitéleder sammen med de lokale i byen som vi er i. Så det er jo nettverket og de fleste av dem vi treffer av ledere, predikanter og forkynnere. Det er jo veldig artig å komme inn og hilse på dem, så når jeg sier hvem jeg er, Edvardsen, da sier de: Aril? Og jeg sier at jeg er sønnen til Aril. Da gir det gjenklang og de sier at de har taper og kassetter av han fra da han talte om «kyllingvisjonen, misjonering og om å vinne landet» så det klinger godt i alle båtlag. Det er veldig artig å se at i det landet så har Troens Bevis og min far lagt ned et veldig godt grunnlag som nå blir tatt videre til mange andre ledere.

Har du med deg fullt band?
– Da blir det fullt band, og i India har vi også med noen misjonsvenner som har meldt seg på turen, fra litt forskjellige steder, mest i fra Høvåg bedehus som har en gruppe, og noen til som blir med ut for å se og oppleve misjonen.

Er du optimistisk?
– Ja, jeg er jo optimistisk. Jeg vet jo at jeg representerer det sterkeste kruttet i verden som er evangeliet! At jeg lykkes spiller ikke så stor rolle, men evangeliet lykkes som regel, svarer Rune Edvardsen med sitt lune smil.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter