fbpx

En hverdagshelt runder 100 år

Det finnes mange herlige mennesker rundt om i Norges land. Troens Bevis hadde stor glede av å besøke ett av dem. Sten Sørensen besøkte Gro Haugan bare få dager før hun fylte hundre år. Arbeidet til Troens Bevis bæres av mange trofaste partnere – og Gro er i sannhet en av dem.

 Gro har fulgt med på hvordan Troens Bevis sitt arbeid har vokst fra den spede begynnelsen, til nå å være en misjonsorganisasjon som når ut til jordens ender. Hun er begeistret. I sin ungdom tenkte hun på om hun skulle reise som misjonær til Kina, men det ble det ikke noe av. I stedet har hun sendt ut misjonærer til Kina i sitt sted. Hun har barnehjem og bibelskole i Kina. Hun er så glad for kontakten hun har hatt med Sarons Dal.

Gro er født 27. august 1917. Hun kommer fra Seljord i Telemark som den yngste i en søskenflokk på 6. 1939 reiste hun til Oslo og der ble hun boende fram til denne dag. Hun har hatt en del forskjellige jobber, og har blant annet eid en butikk. Hun er pinsevenn og Sarons Dal venn. Hun har vært på mange sommerstevner i Sarons Dal og har hatt stor glede av det. 

Raus giver
Hun har vært en usedvanlig raus giver. År etter år har hun sendt store summer. Når hun nå runder hundre år, har hun samlet gitt 1,6 millioner kroner. Det er svimlende å tenke på hvor mange som er blitt nådd med evangeliet nettopp på grunn av at Gro har hatt mulighet og villighet til å sende penger til innfødte misjonærer. En misjonær der ute kan leve av mye mindre midler enn en vestlig misjonær, så hennes penger har betydd mye for arbeidet i Kina.

Hennes giverglede og hjerte for Kina har vært velkjent for de som jobber med innfødte misjonærer. Så da vår egen Bjørn Olav Tune hadde vært i Kina, kjøpte han med hjem et kinesisk silkeskjerf til henne. Det satte hun stor pris på. Hun ble dessuten veldig glad da Sten Sørensen dukket opp på sykehjemmet med en blomst i anledning den store dagen.

Glimt i øyet
Det er ekstra hyggelig å kunne fortelle at Gro fortsatt er ei dame som følger med på alt det som skjer rundt seg. Hun er dessuten rask i replikken. På spørsmålet fra Sten om hun noen gang har vært gift, svarer hun med et glimt i øyet: «Nei, jeg har ikke vært straffet på noen måte».  Sten Sørensen ble dypt grepet av å være på besøk hos Gro. Han følte at han besøkte en ekte hverdagshelt. Han synes det er fantastisk at den blide gamle dama har støttet arbeidet i mer enn 50 år – og at hun viser en så stor glede ved å gjøre det.

Kari beundrer Gro
Kari Edvardsen synes det er beundringsverdig å lese hva Gro har gjort for Troens Bevis.
– Det er utrolig hvilken trofasthet denne damen har vist. Det er derfor vi fortsatt kan drive arbeidet som ble startet for over 50 år siden. Nå er mange av partnerne blitt gamle, og derfor ber Kari om at det kan komme nye partnere som er villige til å overta den formidable jobben som de mange eldre har gjort. Også Rune Edvardsen uttrykker sin begeistring.
– Det er fantastisk hva hun har vært med på å gjøre for evangeliet.

Da er det bare å gratulere Gro Haugan med dagen. Hun er et forbilde for oss. Tenk å runde hundre år og å kunne se tilbake på at man har levd livet til stor glede og betydning for andre. Slik er det med mange av våre partnere – de sår av det de eier for at det skal bli en høst som vil gi evighetsbetydning! De lever etter 2. Korinterne 4:18:  «Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige. For det synlige tar slutt, det usynlige er evig.»Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter