Morgenfuglene på morgenbønn

Under Sommerstevnet har det hver morgen vært arrangert en egen bønnesamling.

Under Sommerstevnet i Sarons Dal har bønnesamlingene på morgenen vært favoritt for flere. Gjengen som samles varierer ettersom besøkende kommer og drar under stevneuken, men felles for de fleste fremmøtte er en vandring i livet som har vist bønnens makt, både gjennom egen og andres erfaring. Siste dagen under Stevnet er intet unntak. Denne morgenen er det Svein Andersen fra Hermon forlag som deler et oppmuntrende ord.

 

– Jeg er bare en lageransatt som jobber for en stor og mektig Gud, begynner Svein Andersen. Han trekker frem to hendelser i livet der han selv mistet håpet.
– I 2005 lå jeg under bordet og gråt i flere dager. Jeg hadde akkurat mistet min kone, og det føltes som om fortiden var borte og fremtiden visket ut, sier han.

– Men min datter begynte å be for meg og sa at jeg måtte ikke gi opp. Hun begynte å be om en ny mamma. Jeg traff min nye kone da jeg søkte til menigheten for trøst. I dag har vi vært gift i 12 år! (Svein har skrevet en egen bok om denne historien).

– Men for ikke så veldig lenge siden lå jeg under kontorpulten min og gråt igjen. Jeg følte meg som profeten som satte seg under treet og klagde selv etter å ha sett Guds mektige gjerninger. Jeg opplevde en stor finanskrise der jeg tapte flere millioner på en dum investering. For å redde forlaget måtte vi selge privatboligen og leie i et år. En dag kom sønnen min, som nå har jobbet i forlaget sammen med meg i 20 år, og sa til meg: «Pappa, vi jobber med det Gud har kalt oss til. Det vi har mistet kan han gi oss tilbake, enten det tar 1, 10 eller 20 år. Kom deg på jobb så snur det seg etter hvert. Og innen ett år hadde vi fått tilbake det vi hadde mistet, noe som er et under i ett kristent forlag, understreker Svein.

Etter denne trosstyrkende historien blir det bønn både for møtene og personlige bønnebegjær som er kommet inn. Flere har også lagt igjen lapper i bønnekassen med takk der de forteller at de allerede har fått oppleve bønnesvar denne uken. Familiemedlemmer har blitt frelst, og en annen skriver at han nå kunne gå på tur etter at kneet var blitt helbredet etter forbønn tidligere i uken. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter