Hva mine øyne har sett

TV2 var til stede da Rune og Sølvi Edvardsen og Knut Aril og Lisa Marie Hareide snakket sammen om verdens nød.

Ved innledningen til onsdagens kveldsmøte fortalte Lisa Marie Hareide om hvordan hun som barn, sammen med sine foreldre, dro på Sommerstevnet i Sarons Dal.

 

– Jeg har fulgt arbeidet ut fra Sarons Dal så lenge jeg kan huske. Jeg lærte å svømme i bassenget her borte og fant mange venner. Nå gir vi dette videre til våre barn, sa Lisa Marie, som vokste opp i Flekkefjord og senere på Moi, noen mil fra Kvinesdal.

Sølvi fortalte om første gangen hun ble med Rune til Kongo for å besøkt Dina-senteret, som nå er et hjem for rundt 100 voldtatte og mishandlede jenter.

– Jeg husker en flyktningleir hvor vi møtte moren til en misbrukt jente. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Da jeg så denne nøden tenkte jeg at det kunne ha vært mine egne barn. Alle mennesker er like glad i sine barn, sa Sølvi, og minnet om den gylne regel om å gjøre mot andre slik vi vil at andre skal gjøre mot oss.

Knut Arild syntes det var fint å kunne være i Sarons Dal og snakke om noe annet enn politikk.
– Det er flott å være her å kunne snakke om Jesus som jo er det viktigste i mitt liv. Her kan du komme nærmere Jesus, treffe fantastiske mennesker og være sammen med din familie, sa Knut Arild.

Rune Edvardsen syntes at det var flott å se at politikere også har et privatliv og kan møtes om det aller viktigste i livet. Lisa Marie syntes at det var fryktelig å tenke på at 8 millioner barn dør av sult hvert år. Dette er vanskelig å ta inn over seg, særlig med tanke på at vi kaster så mye mat i Norge.
– Jeg blir flau og lei meg av å se søppelbøtta mange ganger, sa Lisa Marie.

– Vi blir minnet om verdens nød hele tiden her i Sarons Dal. Det finnes enorme forskjeller i levekår for folk i verden, men vi kan alle bidra til en mer rettferdig verden, poengterte Knut Arild før Rune stilte spørsmålet: Hva ville Jesus ha gjort?

Lisa Marie mente at Jesus hadde møtt dagens flyktningstrøm til Europa med åpne armer og at han hadde hjulpet dem. Knut Arild fulgte opp og poengterte at Jesus ville ha sett hvert enkelt menneske.

– Mitt liv er på sitt beste når jeg ser utover meg selv, sa Knut Arild.

Etter panelsamtalen introduserte Rune sin tale denne kvelden, som en annerledes tale under overskriften: Hva mine øyne har sett.

– Jeg tror at Norge er seriøst gammeldags. Noen av rammene vi legger er gammeldagse. Verden er langt mye større enn hva mange av oss tror, begynte Rune, og fortsatte å fortelle om sin egen oppvekst i familien Edvardsen i Kvinesdal.

– Veldig tidlig fikk jeg se at Gud har makt til å gjøre store ting. Men jeg har gått min egen vei. Alle må finne seg selv. Ti år gammel ble Rune tatt med til Indonesia i en av Arils store møtekampanjer der.

– Jeg så ei dame som ble båret inn på ei matte. Selv om jeg ikke var mer enn ti år fikk jeg nød for henne og ba for henne. Plutselig reiste hun seg opp. Jeg sier ikke at hun reiste seg på grunn av min bønn, men hun reiste seg i alle fall opp.

– Opplevelser som denne gjorde at jeg aldri har tvilt på Jesus. Jeg har tvilt på mye annet men ikke på Jesus, sa Rune.

Rune fortsatte med å dele åpenhjertig og ærlig om veien inn i den tjeneste han i dag står i. Han gikk en annen vei enn foreldrene, og jobbet i mange år som sveiser og mekaniker i en lokal bedrift. Men kvinnen som ble helbredet i Indonesia betydde mye i hans liv.

– Jeg husker første gangen jeg fikk invitasjon til å holde kampanje i Pakistan. Jeg hadde tatt med fem taler av min far, men etter fem minutter stoppet det opp. Jeg hadde ikke mer å si. Men da skjedde det noe. Jeg gikk over til å dele mitt vitnesbyrd, og ved møtets slutt gav 2 100 mennesker livet sitt til Jesus.

Etter dette har det gått slag i slag. Rune har møtt muslimske kristne og ledere i mange land, samt opprørere og politiske ledere i likhet med sin far Aril.

Runes konsept med konserter, personlig vitnesbyrd og evangelisk forkynnelse har brakt titusener av mennesker til tro på Jesus, og menigheter har blitt grunnlagt i mange land. I løpet av møtet ble det vist filmkutt fra flere land, blant annet NRKs opptak fra Runes møte med presidenten i Burundi, som tok imot Jesus under et av Aril Edvardsens møtekampanjer der for mange år siden.

Nepal med sine kun 1.2 % kristne og 200 unådde folkeslag er at av landene Rune har besøkt den senere tiden. Nå planlegges flere framstøt i Nepal for å nå den store prosenten med ungdom i landet. Ungdommene fanges opp ved hjelp av mobiltelefon, og følges senere opp i mindre grupper hvor de får lære mer om Jesus.

Et av disse stedene er lokalet som fikk navnet Rock House hvor brevkurset «Intro», tidligere «Det nye liv», har sitt kontor. Lokalet har senere fått navnet Rock Church og fungerer som en lokal menighet.

Rune avsluttet sin gripende tale med å fortelle om Thailand, der 12 lokale kristne møttes for 15 år siden. I løpet av disse årene har den lille gruppen multiplisert seg til 5 600 ledere. Sammen hadde de vunnet 635 000 mennesker for Jesus i løpet av 15 år. Nå hadde de målet klart for seg: Vi skal bli 1 million om 5 år!

Selv om Rune naturlig nok poengterer at han ikke går i sin fars sko, blir det nok klart for flere og flere at han i det minste går på samme vei.

Gjennom de 9 siste årene har vi alle sett hvordan Gud har lagt sin hånd på Rune, og bruker han mer og mer til å åpne nasjoner og unådde folkeslag for evangeliet om Jesus Kristus.

Runes entusiasme og lidenskap for verdens nød og de siste av verdens unådde folkeslag, smitter over på flere og flere, og øker troen på at Troens Bevis Verdens Evangelisering kommer til å spille en meget viktig misjonsrolle også i årene som kommer.

Se hele Stevneprogrammet her.

Alle møtene blir streamet over tbve.no og sendt på lokalradio FM 106. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter