Flott åpningsmøte med Nicky Cruz

Den tidligere gjenglederen fra New Yorks underverden var hovedtaler under åpningshelgen sammen med Rune Edvardsen.

Nicky Cruz, som har gjestet Sommerstevnet flere ganger, er et levende bevis på den livsforvandlende kraften i Jesu kors og Hans navn, noe hans tre taler bar sterkt preg av.

Campingplassen i Sarons Dal-området ble gradvis fylt opp gjennom hele uken i forkant av årets store skandinaviske sommerstevne, det femtifjerde i rekken. Forberedelsene til årets stevne har pågått i mange uker, og forventningene var store da Monica og Håvard Kilvær med band dro i gang årets stevne lørdags kveld.

Talerlisten inneholdt mange velkjente Sarons Dal-navn, men også noen nye. Sommerstevnet i Sarons Dal har etablert seg som et meget populært familiestevne av dimensjoner, med tilbud til alle aldersgrupper og viktigst av alt: et meget sterkt misjonsfokus som preger hele stevneuka.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug (Krf) hilste stevnefolket velkommen til «vakre, vennlige og vågale» Kvinesdal kommune. Han ble av Rune Edvardsen introdusert som partifelle, ettersom Rune har skiftet politisk parti dette året.

– Kommunen har rundt 6 000 innbyggere, men dobler trolig antallet i disse dagene på grunn av Sommerstevnet og Norsk Rockefestival. Det yrer av liv, noe vi setter veldig stor pris på, sa Kvinlaug, og overrakte en flott gave til det viktige arbeidet som skjer gjennom Dina-stiftelsen.

Ordføreren omtalte de spennende planene rundt ombygging av stevnehallen, og betegnet arbeidet ut fra Sarons Dal som fremtidsrettet og målrettet. Kvinesdal kommune har gått inn for en årlig støtte til Troens Bevis på 75 000 kroner, en meget populær beslutning som høstet applaus fra gjestene i salen.

Kvinlaug roste Rune Edvardsen som et godt eksempel på et menneske som utgjør en forskjell, og som gir en stemme til de som ikke har noen stemme.

Før Nicky Cruz’ tale, gav hans svigersønn Patrick Dow en innsiktsfull presentasjon av det verdensomspennende evangeliseringsarbeidet som Nicky, sammen med kona Gloria, har drevet over de siste femti årene.

Nicky har et kall til å gå ut dit andre ikke våger. Hans bok «Run baby Run» (på norsk «Korset og springkniven»), er trykket i mer enn 40 millioner eksemplarer, bare på engelsk. Boka forteller den dramatiske historien om møtet mellom evangelisten David Wilkerson og den da svært beryktede bandelederen, Nicky Cruz; om hvordan Guds grenseløse kjærlighet fikk tak på Nickys hjerte, løste ham fra djevelens grep, og forvandlet ham til en brennende evangelist for Jesus.

For tiden planlegger Nicky med team spennende evangeliske framstøt i flere av de tidligere sovjetrussiske republikkene, der boka og filmen om Nickys liv inngår i opplegget. Rundt 300 millioner mennesker har sett filmen Korset og springkniven; et utrolig antall; hvorav mange har gitt sine liv til Jesus.

Nicky har i tillegg et særskilt kall til å evangelisere i storbykjerner, og spesialtrener team av ungdommer til denne unike oppgaven

Ved møtets slutt oppfordret Nicky folk til å innvie sine liv til Jesus og evangeliet. Mange ga tilsvar på innbydelsen og stimlet sammen foran plattformen.

Se hele Stevneprogrammet her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter