Håper på å selge 1000 kors for misjonen under Stevnet

NÅDE-korset som har prydet hallen i Sarons Dal i flere tiår, er nå produsert som gull og sølv smykker der hele overskuddet vil gå til misjon.

– Vi har bestemt at overskuddet fra salg av dette korset skal gå til misjon verden rundt, sier Jørund Vedumsdalen i Notia Foundation, som står bak korset. 

Designer av korset, Lloyd Kleivene, forteller at designet er inspirert av hans egen frelseshistorie som har røtter i Sarons Dal.

– Jeg var 16-17 år og lå i telt i dalen sammen med foreldrene mine under Sommerstevnet i 1975. Der var det ei dame som satt i rullestol og var krøpling. Jeg la spesielt merke til henne fordi vi stod side om side og handlet i Stevnebutikken, som den gang var under hallen. Hun gikk frem til forbønn en kveld og Aril Edvardsen og Silas Owiti ba for henne på scenen inntil hun kunne gå helt normalt. Det var et stort mirakel som jeg aldri har glemt. Når tro og tvil har kommet senere i livet, har jeg tenkt tilbake på denne opplevelsen.

Lloyd forteller at etter en tung opplevelse som rammet han noen få år tilbake, der han ble «fullstendig ristet og knust og malt opp», er livet i Jesus det eneste som betyr noe for han nå.  

Inspirasjonen til det enkle men sterke designet av NÅDE-korset er å vise at korset er tomt og at Jesus lever.

– Jesus går fra korset og kommer oss i møte med åpne armer. Visjonen vår er at NÅDE-korset skal ut til 200 land. Alle som bærer dette korset bringer det kristne vitnesbyrdet ut i hverdagen og vil få en fin samtale-starter om troen, mener Lloyd.

NÅDE-korset ble lansert med sin egen webside under Sommerstevnet, og målet er å selge minst 1000 kors i løpet av stevnedagene.

– Når korset bestilles over nettsiden er det et felt der en skriver i hvilken sammenheng en hørte om korset. Alle som skriver Sarons Dal sender fortjenesten av korset rett til misjonen som går ut fra dalen, sier Jørund.

Notia Foundations kommer også til å samarbeide med andre misjonsorganisasjoner som vil få deler av overskuddet til sine misjonsprosjekt.

– Vi har allerede interesserte aktører både i Norge og USA og ser for oss at spredningen av NÅDE-korset har potensiale til å bli større enn vi noen gang kunne forestilt oss, understreker Jørund.

Målet er å selge minst 1000 kors under Sommerstevnet til inntekt for Sarons Dal.  Prisen varierer fra 300 for et sølvkors til flere tusen for det største gullkorset.

– Vi er sikre på at alle kan finne noe innen en prisklasse de har råd til, forsikrer Jørund.

NÅDE-korset kan bestilles her.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter