Misjon er Guds hjerteslag

Her kan du få et innblikk i hverdagen til Phurba. Som en strategisk misjonsleder i Nepal, utruster han ungdommer til å nå de unådde stammene.  

Den lokale menighetsplanteren Phurba i Himalaya er en av Troens Bevis 1300 innfødte evangelister som både forkynner og underviser. Evangeliet må ha to ben å stå på, forkynnelse og undervisning, for at det skal være slagkraftig og bærekraftig i de som kommer til tro.

«Min tjeneste i hverdagen omfatter undervisning og forkynnelse. Jeg underviser fast på flere bibelskoler og slik har jeg store muligheter til å forberede ungdommene til tjenestens arbeid. Å spre evangeliet gjennom utadrettede aksjoner og misjonsreiser blant forskjellige folkeslag i Mirik og til steder i Nepal.

For en stund siden besøkte jeg unådde stammer og folkegrupper i Nepal. Vi møtte folk fra Rautey og Chepang stammene som fortsatt regnes som usiviliserte og unådde av evangeliet.

Å oppmuntre, utruste og istandsette ungdommer gjennom fellesskap, seminarer og treningskurser er så viktig. På engelsk kaller vi det for EEE; Encouraging, Equipping and Empowering. På seks ulike steder har jeg i det siste sett at selv unge jenter og gutter som kommer på treningskurs, og er født og vokst opp i kristne hjem også bestemmer seg for å leve for Herren. Jeg følger opp de studentene jeg har undervist ved å oppmuntre dem til å vinne sine landsbyer for Jesus.

Den 19. februar delte jeg om misjon i en av de voksende kirkene i den østlige delen av Nepal. Det var om lag 150 mennesker til stede for å høre på. Jeg underviste ut fra den lille bibel i Johannes 3:16 om Guds betingelsesløse kjærlighet og understreket at misjon handler om Guds hjerteslag. Så godt som alle i forsamlingen ble grepet og så velsignet av budskapet at de innviet sine liv til å dele Guds kjærlighet til hvert folkeslag og hvert hjørne av Nepal.

Under denne bevegelsen av Den Hellige Ånd var det en ikke kristen kvinne, Rita, som hadde kommet til møtet med sin kristne venninne. Hun ble dypt overbevist om at Gud elsket henne og var klar til å ta imot Jesus Kristus. Men siden dette var hennes første besøk i en kristen kirke var hun ikke vant med hvordan dette virket, så hun greide ikke å gi uttrykk for hva hun ønsket innerst inne. Etter at hun kom hjem ble hunn så rastløs. Hun kunne hun ikke tie stille for det var en stemme i hennes indre som nødet henne til å ta imot Jesus Kristus. Klokken var blitt ti på kvelden da hennes venninne ringte til pastoren. Da fikk Rita hjelp til å ta imot Jesus Kristus i sitt hjerte som sin herre og frelser. Nå vokser hun i Kristus ved hjelp av sin venninne og den lokale menigheten. Vi takker Gud for dette herlige vitnesbyrdet om hvordan Gud kan virke på den enkelte i livets øyeblikk.»

Over 1300 innfødte evangelister er i dag i fulltidstjeneste gjennom støtten til Troens Bevis partnere. Ønsker du å støtte en innfødt evangelist med en misjonsgave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter