Evangelisten som vinner 105 hver dag

Unådde i Nepal, India og Thailand er blant de vel 105 000 elevene som fikk en grunnleggende bibelkunnskap gjennom Introkurset fra Troens Bevis i 2016.

– Mannen min er ikke ute på livet lenger, og han har sluttet med sin spillegalskap. Omtrent hver søndag reiser vi over 100 kilometer for å komme til kirken der vi blir oppmuntret av den oppriktige kjærligheten og omsorgen vi får fra andre kristne. Vi har studert Troens Bevis sitt introkurs «Det Nye Liv», og vi takker Gud for at Han har hjulpet oss å lære mer om Han. Vi ble døpt rett før nyttår, og nå har min mor og min svigerinne også kommet til tro på Jesus, skriver et ektepar som bor på grensen mellom Vietnam og Kambodsja. De er blant de 105 000 elevene som forteller at de kom til tro på Jesus gjennom kurset fra Troens Bevis i 2016.
Da Troens Bevis begynte å ta evangeliet til unådde områder var det én utfordring som stadig dukket opp. Mange ønsker å ta imot Jesus etter å ha hørt frelsesbudskapet under en kampanje. Men hvordan kan de få en grunnleggende innføring i Bibelens budskap slik at de kan vokse i sin nye tro og forklare den for andre?

Svaret ble å tilby et brevkurs, oversatt til det lokale språket. For dem som ikke kunne lese eller skrive, ville innfødte evangelister gå på gjentatte husbesøk og ta dem muntlig gjennom kurset.

Men på utkikk etter et brukbart kurs, var det ett problem som stadig dukket opp. De fleste eksisterende kursene trengte sin egen bibel, men bibler er en mangelvare i de fleste kirkefremmede husholdninger, uansett hva slags kontinent en befinner seg på. Aril Edvardsen bestemte seg for å skrive sitt eget brevkurs, med alle bibelreferanser og kapitler inkludert i selve kurset.  «Det Nye Liv», som kurset ble hetende, ble snart sendt ut til tusenvis av hungrige elever som gjerne ville lære mer om Guds ord.  I dag er kurset oversatt til flere titalls språk, og blir brukt som oppfølging til kampanjer og som et redskap i hendene på mange av misjonsorganisasjonens 1300 innfødte evangelister.  

Evangelister i Nepal og Himalaya tilbyr kurset som et evangeliseringsredskap for små menigheter oppe i fjellandsbyene og drar på ukelange turer til fots i ulendt landskap. I Katmandu har en annen evangelist åpnet en fritidsklubb for ungdommer som heter Rock House. Der kan ungdommer få musikktimer, de får være med på talentkonkurranser og får delta i andre fritidstilbud. Etter hvert får de også tilbud om å ta introkurset i troen på Jesus. I India har kurset hatt en enorm smitte effekt. En tidligere elev som kjører drosje deler kurset ut til interesserte passasjerer, andre deler det ut i butikken de driver eller til venner på skolen. I Thailand er det nå plantet en ny menighet på en universitets campus der flere studenter er kommet til tro gjennom introkurset. Tilbakemeldingene er ubestridt positive, utfordringen er hvordan en kan gjøre kurset ennå mer tilgjengelig gjennom en app som kan lastes ned.

I tillegg skjer dette i flere land der forfølgelsen av kristne er stor og evangelisering er forbudt.

Troens Bevis driver i dag flere oppfølgingskontor for kurset i Burundi, Himalaya, India, Indonesia, Nepal, Thailand, Vietnam og over Internett på engelsk.

Siden 70-tallet har over 6,78 millioner elever gjennomført kursets fem leksjoner og fått diplom. I snitt blir 108 elever frelst gjennom kurset hver eneste dag. En del tar også kurset for å lære mer om Jesus etter at de hadde tatt imot frelsen, og mange andre tar imot frelsen når de har fullført kurset og tar imot invitasjon fra en innfødt evangelist om å bli med på et møte.

Nylig hørte Troens Bevis fra en ung venninnegjeng på ti stykker i slutten av tenårene i India. Alle tok imot frelsen gjennom kurset som følge av at en venninne hadde tatt kurset året før og var kommet til tro:

– Vi ble døpt den 18. september i 2016. Vårt ønske er å følge i fotsporene til Jesus. Vi setter stor pris på Troens Bevis som distribuerer kurset gratis og som gjorde det mulig for oss å lære om den kristne tro. Men nå trenger vi at dere ber for oss. Vi lever et hemmelig kristent liv. Vi går i kirken når vi kan og hjelper til i det skjulte. Nå håper vi at Gud vil åpne dørene så våre foreldre også kan bli frelst!  

«Det nye liv» er et brevkurs som gir en grunnleggende innføring i Bibelens budskap. Daglig kommer 105 elever i snitt i Afrika og Asia til tro gjennom dette kurset. Du kan støtte misjon gjennom Troens Bevis ved å gi en gave til arbeidet i dag. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter