Økt forfølgelse i India stopper ikke evangeliet

På tross av økt forfølgelse av kristne i dette landet har det aldri vært så mange som kommer til tro som nå.

– En dag hadde jeg en passasjer som begynte å fortelle om Jesus. Vi diskuterte ivrig om guder og gudinner, men jeg måtte innrømme at noe av det han sa virket troverdig. Før han gikk ut av bilen gav han meg Troens Bevis sitt innføringskurs i troen på Jesus sammen med hans kontaktinformasjon, forteller Suklala, som til daglig kjører Uber-drosjer i India.  

India ligger på 15. plass over land med høyest forfølgelse av kristne og minoritetsgrupper. På grunn av den høye forfølgelsen og tap av fundamentale rettigheter, slik som skolestøtte, er det flere nye troende som ikke forandrer sin identitet til kristen på sine identitetskort. Dermed kan det være større andeler av kristne som går under radaren til myndighetene. Men tanken på forfølgelse skremte tydeligvis ikke Suklala.  

Etter å ha lest kurset, ble Suklala så interessert i evangeliet at han kontaktet passasjeren som gav han kurset. Han ble invitert med til menigheten hans, der han tok imot Jesus som sin frelser.

– Kurset gav meg en god forståelse av Gud og skapelsen. Jeg ble begeistret over å høre om den levende Gud og Jesus. Jeg ble vel tatt imot i menigheten, og den 4. juni i 2016 tok jeg imot Jesus og innviet mitt liv til å tjene Han. Jeg er også blitt døpt. Nå har jeg en bunke med bibelkurset i bilen som jeg deler ut til passasjerer.

Mitt ønske er at andre også kan bli kjent med den levende Gud!

De som er mest utsatt for angrep fra medlemmer av det radikale hindupartiet BJP er de nyomvendte fra hindu bakgrunn. Deretter følger de menighetene som driver evangelisering rettet mot hinduer, ifølge organisasjonen Åpne Dører.

– Min teori er at forfølgelsen bare skjer når mennesker blir frelst. Nye tall antyder at det kan være mellom 5000 til 10 000 som kommer til tro i India hver eneste dag, fremhever en av våre indiske feltledere som også har overoppsyn med de forskjellige virkegrenene som går ut ifra Manna Ministries. Han mener at sannferdige tall blir holdt tilbake, og at de kristne har økt med 15 prosent de siste årene.

– Myndighetene dysser ned disse tallene, men de har iverksatt flere nye lover mot kristne som gjør det vanskeligere for oss å drive kristent arbeid eller å evangelisere, og vi tror ikke de lovene kommer uten en grunn, hentyder han.

Selv holder de til i en indisk stat der det radikale hindupartiet står sterkt.

– De har et slagord som vi ofte hører; «Hinduer for India, muslimer for Pakistan, og kristne for kirkegården», sier han.

Gjennom statlig regulering er det blant annet blitt vanskeligere å motta økonomisk støtte for de kristne organisasjonene i India.

Manna Ministries driver 40 barnehjem, 10 skoler og overser flere tusen menigheter som er blitt plantet ut ifra virksomheten. De tar seg også av oppfølgingen til Rune Edvardsens musikkfestivaler i landet. Introkurset «Det Nye Liv» fra Troens Bevis, som tidligere var kjent som Brevkurset, gir dem et redskap som evangelistene deres kan bruke når de er ute i feltet, som oppfølging til kampanjer eller til å undervise nominelle kristne som kanskje aldri har hatt en levende relasjon med Gud. Troens Bevis støtter også 398 innfødte evangelister gjennom virksomheten deres.

– Blant dem som tar imot evangeliet gjennom vår utadrettede virksomhet, er det 86 prosent hinduer, fremhever feltlederen.  

Kilde: Troens Bevis bladet for mars 2017.


Vi har et enestående tilbud for deg! Vi gir deg et gratis abonnement på Troens Bevis bladet der du kan lese gripende misjonshistorier, kraftfulle vitnesbyrd og inspirerende artikler. Vår betaling? At du blir inspirert!

Klikk her for å motta Troens Bevis bladet, helt gratis.

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag ved å klikke her.

Tags:
,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter