En ung muslim møter Jesus. Det forandrer hans liv.

«Jeg var soldat i hæren på Zanzibar og ble rusavhengig. Da møtte jeg Amini», forteller eksmuslimen Kinongas*.  

For tre til fire måneder siden oppsøker vår innfødte evangelist Amini Lameck Jangala et heller dårlig strøk på øya. Der finner han den muslimske mannen

Jeg fikk i går møte den nyfrelste muslimen Kinongas sammen med Amini på den varme øygruppa utenfor Tanzaniakysten.

– Kinongas hadde store alkohol- og stoffproblemer da jeg møtte ham. Jeg fikk kontakt, vi pratet sammen og etter hvert, for omlag tre måneder siden, sa han ja til Jesus. Kinongas er i dag rusfri, smiler den 42 år gamle Troens Bevis-evangelisten.

– Hvordan har du det nå Kinongas?
– Jeg føler veldig bra og har opplevd en forandring. Livet uten rus er mye bedre.

Kinongas sier ikke så mye, men det han sier virker trygt og tillitsfullt. Det er som om hele den rolige kroppen hans samstemmer med det han sier.

– Er noen i din familie kristne
– Nei. De er muslimer alle sammen. Jeg er den første kristne i familien. Jeg har ikke våget å si det til mamma og pappa ennå. Jeg forbereder meg nå sammen med Amini på å fortelle dem. Det kan bli store problemer. De ønsker heller at jeg fortsetter med det gamle livet i rusavhengighet enn å bli en kristen.

Kinongas er høy til afrikaner å være. Jeg glemmer å spørre om alder, det spiller jo ingen rolle. Men jeg antar han er i slutten av 20-årene.

– Har du begynt å gå i kirken?
– I hemmelighet følger jeg med Amini de fleste søndager.

Som alle andre evangelister jeg møter på Zanzibar denne uka så går Amini ut blant folket og vitner om Jesus. Banker på dører og oppsøker folk der de er. Få av de innfødte evangelistene er pastorer. De er Evangelister/Misjonærer (med stor bokstav), på den muslimske øya.

– Jeg har en bønnebyrde for Zanzibar, sukker Amini.
– Det er vanskelig for nyfrelste muslimer å gå til kirka, mye på grunn av sikkerhet, så jeg samler dem i smågrupper i hjemmene for å undervise dem. Jeg går alle steder og forkynner evangeliet. Mange muslimer har spørsmål og trenger noen å prate med om Jesus. Jeg møter gjenger, tar kontakt og deler evangeliet. Jeg spør da ydmykt om å fortelle dem noe. Noen trekker store lange kniver og jager meg. Er en person i et hus eller i gjengen interessert så avtaler vi et hemmelig sted hvor vi kan møtes. Der kan jeg fortelle dem om Jesus, smiler evangelisten, som samtidig uttrykker stor takknemlighet for økonomisk støtte fra Norge, i størrelsesorden en halv lokal årslønn, som gjør at han kan evangelisere på heltid.

 – Blir du ofte avvist?
 – Tidligere ble jeg ofte jaget. Så begynte jeg å be om visdom fra Herren. Nå vil de fleste høre på meg og noen tar imot Jesus. Siste året har jeg sett 20 mennesker komme til tro. Noen er muslimer. Nå går jeg også til muslimske ledere og vitner. Jeg bruker ofte vitnesbyrd, tilfeller og hendelser for å komme i kontakt med dem for å starte en diskusjon.

– Ja vel? Hvordan da?
– For eksempel: Dersom en muslim kan drepe en muslim, hva er da virkemiddelet for å få slutt på dette? Da sier jeg til dem at vi trenger hjelp til dette, og hjelpen er Jesus. Kun Jesus kan stoppe djevelen i dette. Jeg kjenner når evangeliet når hjertet til en person, men mange tørr ikke vise det i frykt for represalier og forfølgelser.

Det er hardt å gå ut å vitne om Jesus her. Krydderøya Zanzibar er ikke som Norge. Langt derifra. Evangelistene risikerer mye. Mange av dem forteller meg brutale episoder av forfølgelse fra muslimer. Til og med barna til evangelistene blir angrepet. En to år gammel gutt ble slått til blods med en stein i panna etter å ha fått tømt kokende vann over seg.

Tobarnsfaren Amini forteller at han har memorert ordene fra Jesus: «Jeg sender dere ut blant ulver».

– Får du med deg de nyfrelste muslimene til kirka?
– De fleste er redde for forfølgelse, men noen blir med. Flere underviser jeg videre i smågrupper eller på tomannshånd. Men vi ser ikke store mengder muslimer blir frelst, men EN ETTER EN.

Evangeliet går frem på øya, en etter en. De 33 innfødte evangelistene til Troens Bevis er noe av grunnen til dette.

*Navnet er forandret av sikkerhetsmessige grunner

Ønsker du å støtte innfødte evangelister med en misjonsgave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter